Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft’un Yenilenen Chromium Tabanlı ‘Edge’ Tarayıcısı Windows ve macOS için Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kararlı sürüm derlemesi artık indirilebilir durumda.

Microsoft, yeni Chromium tabanlı Edge tarayıcısını bugün itibari ile hem Windows hem de macOS işletim sistemleri için resmi olarak kullanıma sunuyor. Yazılım üreticisinin Chromium’a geçme planlarını açıklamasının ardından tam bir yıl sonra, tarayıcının kararlı son sürümü artık kullanıcılar tarafından indirilebilir durumda.

Microsoft, başlangıç aşamasında yenilenen Edge tarayıcısını Windows ve macOS’un, kurumsal kullanıcılarına dağıtmayı hedefliyor ancak tüketiciler de manuel olarak Microsoft’un web sitesi üzerinden kolaylıkla indirebilirler.

Önümüzdeki aylarda Microsoft, mevcut yerleşik tarayıcının yerini alacak olan bu yeni Edge sürümü ile Windows 10 kullanıcılarını otomatik olarak güncellemeyi planlıyor. Şirket, yavaş ve dikkatli bir yaklaşım izliyor ve yeni Edge’i yaz aylarında herkese sunulmadan önce Windows Update aracılığıyla Windows 10 kullanıcı gruplarına kademeli olarak getiriyor. Microsoft, Edge’in bu sürümünü bugün OEM’lere de yayınlıyor, Microsoft sonunda bunu doğrudan gelecekteki bir Windows 10 güncellemesine dönüştürecek ve katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar için Windows 10X’in bir parçası olacaktır. Edge’in ARM64 sürümü bugün mevcut olmayacak, ancak kısa süre içinde kararlı kanala gelmesi bekleniyor.

Eski tarayıcıdan bilgileri sekronize edin

Edge Chromium bugün kullanılabilir olsa da, Chrome’u kullanmaya alışkınsanız, bildiğiniz bazı özellikler olmadan kullanıma sunuluyor. Başlangıçta hem geçmiş senkronizasyonu hem de uzantı senkronizasyonu eksik, ancak sık kullanılanlar, ayarlar, adresler / iletişim bilgileri ve şifreler gibi şeyler senkronize edilecek. Microsoft, bu eksik senkronizasyon özelliklerinin bu yıl içinde kullanıma sunulmasını planlamakta.

İyi olan şey, Edge’in geri kalanının Chrome’a ​​çok benzemesi ve hatta Chrome uzantıları için destek içermesidir. Edge’in farklılık gösterdiği yerler, web’den görüntüleri ve içeriği harmanlamanızı ve engellemeyi izlemenizi sağlayan Koleksiyonlar gibi yeni özelliklerdir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler