Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Midjourney v5 Tasarımcıları Kıskandıracak Görseller Sunmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zeka uygulamalarının hangi birini ele alalım, hangisinin yeteneklerini konuşalım şaşırdık. Bir süredir ChatGPT gündemdeydi. En son GPT-4 dil modelinin duyurulmasından sonra söz konusu yapay zekaya ilgi biraz daha artmıştı. Bunun hemen arkasından Midjourney v5 duyuruldu.

Görsel temelli bir yapay zeka olan Midjourney için yeni sürüm v5, işleri bir hayli değiştirdi. Eski sürüm de bir hayli başarılıydı ama bu kez işlerin biraz daha değiştiğini söylemek lazım.

Midjourney v5 ile Gerçeği Aratmayan Görseller Hazırlamak Mümkün

Yayınlanan yeni sürüm, metinsel ifadeleri çok daha başarılı görsellere dönüştürüyor. Çok daha gerçekçi dokular, daha kusursuz yüzeyler ve en önemlisi de daha hatasız bir şekilde görsellerin oluşturulması mümkün.

Bir önceki sürümde Midjourney, özellikle karakter çizimlerinde sıkıntılar yaşıyordu. Göz, ağız çevresi ve parmakların oluşumunda hatalar görüyorduk. Biraz önce de belirttiğimiz gibi yine harika görseller ortaya çıkıyordu ama daha fazla hata vardı ve düzeltmesi de epey bir uğraştırıyordu.

Midjourney v5

İşte yeni sürümle bu hataların da giderilmesi sağlanmış. Özellikle parmaklarda yaşanan sorunların önüne geçilmiş ve yüz hatları daha net olarak oluşturulmaya başlanmış.

Şimdilik yeni sürümün beta halinde olduğunu da ekleyelim. Yani henüz kararlı sürüm bile yayınlanmış değil. Muhtemelen kısa gelecekte, görsel oluşturan yapay zeka çok daha iyi işler yapmaya başlayacak.

Midjourney v5

Yeni Sürüm Nasıl Kullanılıyor?

Şu an beta sürümde olduğu için yeni versiyonu kullanmak isteyenlerin bir ek komut eklemesi gerekiyor.

Discord üzerinden yayınlanan rehbere baktığımız zaman, yazdığınız ifadenin sonuna “–v 5-“ şeklinde bir komut eklediğiniz zaman, görseller yeni sürümde hazırlanıyor. Üstüne basarak söylemek lazım ki henüz yeni sürüm de beta aşamasında. Belki oluşturulan görsellerde hala hatalar görebilirsiniz.

Önemli Not: Haberde yer alan görsellerin tamamı da Midjourney v5 ile hazırlanmış görseller. Bunu da eklemiş olalım. İnanması güç ama sanki görseller bir yerde çekilmiş gibi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler