Cuma, Mart 29, 2024

Milli Muharip Uçağı İçin TÜBİTAK BİLGEM ile TUSAŞ Sözleşme İmzaladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD ile yaşanan F-35 krizini geride bıraktığımız günlerde ülke kanadında güzel haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Teknofest etkinliğinde maketi tanıtılmıştı. Şimdi ise Milli Muharip Uçağımız (MMU) için kurulacak tesisi için TÜBİTAK BİLGEM ile TUSAŞ arasında sözleşme imzalandı.

Ülkemizin koruyucuları olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hava gücünde son 10 yılda ilerleme kat ediyor. Milli İHA ve SİHA üretiminin ardından Milli Muharebe Uçağı (MMU) üretilecek. Şuanda Hava Kuvvetlerinin göz bebeği olan F-16 uçaklarının yerini almasını planlanan muharebe uçağı için TUSAŞ ile sözleşme imzalandı. Yetkililerin tesis hakkında belirttiklerine göre radar kesit alanı (RKA) ölçümünün yapılabileceği bir test merkezinin kurulmasına yönelik olduğunu açıkladılar.

milli muharip uçağı

TESİS 2021 Yılında Faaliyete Girecek

ABD ile Türkiye arasında yaşanan F-35 krizinin ardından yeni uçak arayışında olan Türkiye, ayrıca kendi Milli Muharebe Uçağını üretme konusunda da kararlı. Kurulacak bu tesiste muharebe uçağının görünmezlik, radar, ölçüm testleri gibi birçok testin yapılacağını belirtti.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 2021 yılında faaliyete girmesi beklenen tesis hakkında “ TÜBİTAK BİLGEM ile Türkiye’nin en önemli projesi MMU için yaptığımız altyapı yatırımı Türkiye’de bir ilk olacak. Sözleşmeyle dünyada yalnızca 4 ülkede olan 5’inci nesil uçak MMU için yapacağımız RKA Tesisi’nin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin en önemli projesinin, geliştirme faaliyetlerine verdiğimiz önem ve gerçekleştirdiğimiz yerli iş birlikleriyle daha iyi olacağına inanıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler