Cumartesi, Nisan 27, 2024

Minecraft, Güney Kore’de 19 Yaş Üzeri Damgası Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Korea Herald tarafından elde edilen bilgilere göre, Güney Kore’nin “Külkedisi yasası” sebebi ile Microsoft’un sahibi olduğu oyun Minecraft, Xbox Live hesabına ihtiyaç duyması nedeniyle 19 yaş üzerini kapsayan oyunların içerisine girdiği açıklandı.

Minecraft oyunu, 12 yaş ve üzeri için başka yerlerde önerilmeye devam ederken, Güney Koreli oyuncular, 19 yaşında veya daha büyük kişilerle sınırlı bir Xbox Live hesabına ihtiyaç duymaları nedeniyle, Mojang’ın her zaman popüler olan hayatta kalma oyununu artık 19 yaşın altındaki kişiler oynayamayacak.

minecraft classic
Minecraft, Güney Kore'de 19 Yaş Üzeri Damgası Aldı! 3

Bu düzenleme, çocukların gece yarısı ile sabah altı saatleri arasında oyun oynamasını yasaklayan 2011 yılında yürürlüğe giren “Külkedisi yasası” kanunu ile ilgili . O zamanlar Microsoft, Kore için özel sunucular veya bir tarama özelliği oluşturmak yerine, kullanıcıların yaşlarını ve önemli olan 19 veya daha büyük olduklarını doğrulayan Xbox Live aracılığıyla sertifikalandırmayı seçti.

Minecraft, Mojang Studios’u 2014 yılında satın aldığından beri, oyuncular oyuna Xbox Live hesapları yerine Mojang Studio’nun hesapları üzerinden erişebiliyorlardı, ancak durum her zaman böyle kalmadı.

Xbox Live Gold
Minecraft, Güney Kore'de 19 Yaş Üzeri Damgası Aldı! 4

The Korea Herald’a göre Microsoft, geçtiğimiz Aralık ayında Minecraft oynamak için güvenlik sorunları nedeniyle bir kez daha Xbox Live hesabınız olacağına dair karar verdi. Oyunculardan Mojang Studios hesaplarını Xbox Live’a taşımaları istendi, ancak bu, 19 yaş ve üstü Koreli oyuncular için geçerli değildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler