Cuma, Nisan 26, 2024

Mini PC Xiaomi Ningmei Mini CR80 Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Telefonlarını yakından takip ettiğimiz Xiaomi, bu kez bizleri şaşırtacak yeni bir teknoloji ile karşımıza çıkıyor. Şirket bu kez minicik bir bilgisayar tanıttı. Cebe sığacak kadar mini PC, birçok alanda kullanılabilir gibi duruyor. Xiaomi Ningmei Mini CR80 adıyla karşımıza çıkan serinin özelliklerine baktığımız zaman siz de durumu anlayacaksınız.

Aslında markanın benzer girişimlerini daha önce de görmüştük ama bu sefer ki mini PC, rakiplerine göre çok daha küçük boyutlarda.

Xiaomi Ningmei Mini CR80 Özellikleri Neler?

Önce şu minik canavarın boyutlarını bir değerlendirelim. Paylaşılan değerlere göre bu canavar sadece 2,5 cm kalınlığında. Boy olarak ise 12 cm civarında bir uzunluk değeri var.

Cepte bile taşınabilecek olan serinin ağırlığı da boyutlarıyla orantılı ve sadece 250 gram seviyesinde.

Kaçırmayın: Intel Sapphire Rapids Test sonuçları gözüktü 

Peki bu minik şeytanın içerisinde nasıl bir sistem var? Tabii ki çok yüksek bir şey beklememek lazım. 10 nm üretim sürecinden geçen Intel Celeron N5105 işlemciden güç alan mini PC, 4 çekirdekli bu işlemci ile mütevazi diyebileceğimiz bir performans değerine sahip.

Xiaomi Ningmei Mini CR80

İşlemcide yer alan 4 MB L3 önbellek, bazı projeler için oldukça yeterli olarak görülebilir. Xiaomi, RAM kısmında ise güzel bir tercih yapmış.

Cihazda 6 ve 8 GB DDR4 RAM seçenekleri var. İstediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Buna bağlı olarak depolama alanında da seçimini değişiyor tabii ki 256 GB M.2 SSD en yüksek depolama alanı seçeneği.

Bunun yanında 128 GB SSD tercihi de yapılabiliyor. Yine özellikle proje bazlı kullanımlar için ideal değerler. Bu arada unutmadan 512 GB seviyesine kadar depolama alanının yükseltilebileceğini de belirtmek isterim. Bu konu geniş bir aralık bırakılmış.

Xiaomi Ningmei Mini CR80

HDMI, USB, VGA, kart okuyucuları, Wifi desteği, Ethernet girişi gibi girişleri de olan Intel Celeron N5105 mini PC modeli, yazıcılara ya da tarayıcı bileşenlere de direkt olarak bağlanabiliyor.

Peki ya bu minik canavar için istenen fiyat ne olacak? İşte o konuda da iddialı fiyatlar gördük.

  • 128 GB SSD depolama alanı olan model 172 dolar ve 6 GB RAM ile geliyor
  • 256 GB SSD depolama alanı olan model 204 dolar ve 8 GB RAM ile geliyor.

Xiaomi Ningmei Mini CR80

Teknik Detaylar Özet

  • İşlemci Hızı: 2.9 GHz seviyesine kadar
  • İşlemci TDP: 10W
  • Depolama: 256 GB ya da 128 GB SSD
  • RAM: 6 ya da 8 GB DDR4
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler