Cuma, Temmuz 26, 2024

MIUI 14 Yenilikleri Neler? Performans Artacak mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

MIUI 14, Xiaomi’nin en yeni arayüzü olarak duyuruldu. Android 13 üzerinden yükselen arayüz, önemli iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor.

Tabii ki yeni arayüzü kullandıkça yenilikleri ve değişiklikleri daha yakından göreceğiz ama ilk tanıtımla beraber Xiaomi tarafından öne çıkarılan bazı özellikler de var. Hiç uzatmadan Xiaomi’nin söylemlerine göre yeni arayüzün neler sunduğundan söz edeceğim.

MIUI 14 Yenilikleri Neler?

Birkaç farklı konuda önemli yenilikler dikkat çekiyor. Her zaman olduğu gibi yeni arayüzde de ana odak performans ve verimlilik olmuş. Genelde bunlar üzerine yapılan iyileştirmeler öne çıkıyor. Önce performans ve verimlilik konusunda öne çıkan düzenlemelere bakalım.

MIUI 14

Performans Ne Kadar Artacak?

Yeni sürümün, çok daha az alan ve kaynak kullanacağı açıklandı. Daha az RAM ve daha az depolama alanı kullanılacak. Bununla birlikte daha akıcı bir çalışma imkanı sunulacak.

Bu noktada yeni sürümün akıcılık performansının %88 oranında daha iyi olacağı söylendi. Artık kullandığımız zaman farkı göreceğiz.

MIUI 14

Performans konusunda diğer bir yenilik ise Foton motoru özelliği oldu. Bu özellikle beraber 3.parti uygulamaların hem daha performanslı çalışması hem de %22 daha az enerji tüketmesi sağlanacak. Burada kötü haber şu ki özellik tüm Xiaomi telefonlarda çalışmayacak. Sadece Snapdragon 8 Gen 2, 8 Gen 1 ve 8 Plus işlemcilerinde yeni sistem kullanılabilir olacak.

MIUI 14

Güvenlik Konusunda Yeni Dönem

MIUI 14, Android 13 avantajlarını da kullanarak güvenlik konusunda da önemli yenilikler sunacak. Birçok yerel işlevde ve serviste uçtan uca şifreleme özelliği sunulacak. Ayrıca birçok işlem bulut sunuculara bağlanmadan doğrudan cihaz içerisinde gerçekleştirilecek ki bu da yerel bir güvenlik sunulmasını sağlayacak.

MIUI 14

MIUI 14 yenilikleri tabii ki bunlarla da sınırlı değil. Diğer yenilikleri de aşağı sıralamaya devam edelim.

  • Süper simge özelliği sayesinde daha büyük ve renkli simgeler kullanmak mümkün olacak. Geniş bir özelleştirme seçeneği sunulacak.
  • Widget görünümleri için yeni seçenekler ve yeni araç takımları karşımıza çıkacak.
  • Birçok ön yüklü sistem uygulamasını silebileceksiniz.
  • Ana ekranda evcil bir hayvan ya da bitki yerleşimi mümkün olacak. Eğlence amaçlı mini bir özelleştirme.
  • Çin’de bulunan sesli asistan için önemli artılar geliyor.
  • Kare sabitleme özelliği ile oyun performansı arttırılacak.
  • Ayarlar menüsü başta olmak üzere telefonun menüleri çok daha işlevsel hale gelecek.

Şimdilik gördüğümüz yenilikler bunlar. Görünüm olarak da çok daha iyi duran ve kişiselleştirme seçenekleri çok daha fazla olan MIUI 14, telefonlara ulaşmaya başladığı zaman daha çok değerlendirme yaparız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

9 YORUMLAR

    • bende hızlandı, sistem telefonda daha az yer kaplamaya basladi. Her telefonda ayni performansi gosterirmi bilmem ama benimkine cok iyi geldi redmi note 10 s

      • Merhaba reis gerçekten doğrumu söylediklerin benim telefonda redmi not 10s global sürüm 8 GB ram 128 GB depolama miui 13 den sonra oyunlarda performans düşüşü yaşamıştım miui 14 de oldumu menü geçişleri hizlandimi

  1. Telefona her yeni miui güncellemesi yaptıktan sonra eski yazılımla yeni yazılım çakışma içerisin de olabilir hard reset atıp sıfırlayın herhangi bir sorun,sıkıntı kalmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler