Cumartesi, Mayıs 4, 2024

MIUI için Sona Gelindi! MIUI 15 Gelmeyebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

MIUI arayüzü, Xiaomi’nin çok uzun yıllar boyunca kullandığı bir arayüz olarak kendisini gösterdi. Sadece Xiaomi akıllı telefonlarında değil bunun yanında Redmi ve POCO akıllı telefonlarında da kullanılan bir arayüzden söz ediyoruz. Bu denli geniş bir kullanım alanı olan arayüz, en son MIUI 14 sürümüyle karşımıza çıkmıştı. Her yıl güncellemeler alan ve yeni serileriyle karşımıza çıkan arayüz için şu sıralar MIUI 15 duyurusunu da bekliyorduk.

Son gelen iddialar ise adeta şaşkınlık yarattı. Zira sağlam kaynaklardan gelen bilgilere göre Xiaomi, popüler arayüze bir son verecek. MIUI 15 aslında hiç gelmeyebilir. Bunun yerine yeni bir arayüzle tanışacağımız iddia edildi.

MIUI 15 Gidecek Yerine MiOS İşletim Sistemi Gelecek

Daha önce de sızıntılarıyla kendisini gösteren kaynaklardan biri olan Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi, MIUI yerine yeni bir arayüze geçiş yapacak. MiOS olarak isimlendirilecek olan yeni işletim sistemi, önemli değişikliklerle beraber gelecek.

Aslında bunun sadece bir isimlendirme değişikliği de olmayacağı iddia ediliyor. MiOS işletim sisteminin başlı başına Xiaomi’ye ait olan yeni bir işletim sistemi olarak geleceği ve bir arayüzden çok daha fazlası olacağı iddiası var.

MiOS

MiOS

Android üzerinden yükselen arayüz yerine Huawei’nin yaptığı gibi HarmonyOS benzeri bir mobil işletim sistemi tabanı kurulabilir. Bahsi geçen işletim sisteminin Çin’e özel kalabileceği ve iki ayrı işletim sisteminin kullanımda kalacağı iddiaları da var ama artık hangisi tam olarak gerçek bilemiyoruz.

Muhtemelen çok kısa süre sonra konu netlik kazanacak zira çok yakında MIUI 15 sürümünün tanıtılmasını bekliyorduk. MIUI 15 yerine yeni bir işletim sistemi gelirse de yine aynı şekilde yaklaşan tanıtımda ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler