Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Windows 12 Ne Zaman Çıkıyor? İlk Tarih Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11 çıktıydı çıkacaktı derken, yeni sürümün yayınlanmasının üzerinden tam 2 yıl gibi bir süre geçti. Yeni sürümün yayınlanmasının üzerinden 2 yıl geçmiş olsa da Windows 11 hala istenen seviyede başarı elde edemedi. Windows 10 sürümünü geride bırakma konusunda istenen başarı yakalayamayan mevcut sürümü de yavaş yavaş unutmaya başlayacağız gibi duruyor. Zira Windows 12 ne zaman çıkacak soruları yanıt bulmaya başladı.

Windows 12 için Yeni İpuçları Geldi

Yeni sürümün ne zaman çıkış yapacağına ilişkin çok sayıda paylaşım yapılmıştı. Sızıntıdan ibaret olan bu paylaşımlar bir yana en son Intel CFO’su, yeni sürüme atıfta bulunan bir açıklamaya imza attı.

Intel CFO’su David Zinsner açıklamasında; ”2024’ün özellikle yeni Windows sürümü nedeniyle müşteriler için oldukça iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu ifadeler açıkçası doğrudan Windows 12 sürümünden söz edildiğini göstermiyor.

Fakat orada geçen “yeni” sözcüğü de beklentilerin artmasına neden olmuş durumda. Daha önce gelen sızıntılarda yer alan güçlü iddialara göre yeni sürümün 2024 yılının ikinci yarısında tanıtılmasının olası olduğu söylenmişti. Her ne kadar Intel CFO’su doğrudan “12” serisini işaret etmemiş olsa bile bu sızıntıda yer alan 2024 yılının ikinci yarısı iddiası da bir kez daha vurgulanmış oluyor.

Windows 12

Yeni sürüm için resmi açıklama ne zaman gelir bilinmez ama şu var ki Microsoft bir yandan Windows 11 güncellemelerine de odaklanmış durumda. Windows 11 için en son 23H2 sürüm güncellemesine yer verilmişti. Yapay zeka odaklı güncelleme ile gelen yenilikler bir hayli konuşulmuştu.

Yakın gelecekte Windows 11 yazılımı için güncellemelerin bırakılması gibi bir durumun da söz konusu olması beklenmiyor. Muhtemelen yeni Windows sürümü de bu mevcut serinin güncellemeleri gelmeye devam ederken duyurulacak. Windows 10 için de benzeri bir durumu yaşamıştık.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler