Cuma, Nisan 19, 2024

Modüler Aksiyon Kamerası Insta360 One R

Paylaş

silkroad gaminggentr

360 derece ve aksiyon kameralarıyla tanınan Insta360, CES 2020 kapsamında yeni aksiyon kameralarını duyurdu. Insta360 One R adıyla gelen yeni aksiyon kameralarının en önemli farkı, bu kez modüler yapıda bir kamera sunuluyor olması. İlk etapta bir aksiyon kamerası için farklı gelebilir ancak modüler yapı, kameranın işlevselliğini biraz daha arttırmış gibi gözüküyor.

Insta360 One R, 3 farklı kamera modülünü destekleyecek

Toplamda 3 farklı kamera modülünü kullanabileceğini Insta360 One R, 1 adet 360 derece kamera modülünün yanında iki adet geniş açılı kamera modülü sunuyor. Lensleri kullanımınıza göre istediğiniz gibi çıkarıp takabiliyorsunuz. Değiştirilebilir modüller ise şöyle:

Dual Lens 360: 5.7K sensörlerin bulunduğu bu modül, gerçek zamanlı 360 derece çekimler yapabilmenizi sağlıyor. Colur Plus destekli çift lensli modül, HDR video çekme gibi bir artıya da sahip.

5.3K Yüksek Çözünürlüklü Modül: Bu model ise maksimum çekim kalitesine odaklanılmış olan bir modül. Leica ile ortaklık sonucu geliştirilen sensörler geniş açılı çekim yapmanıza izin veriyor. H.265 ve H.264 kodeğiyle kayıt yapabiliyorsunuz.

Insta360 One R

4K Modülü: Tamamen 4K çekime odaklanılan bir başka modül ise 4K çekim modülü. 60 Fps çekim yapabildiğiniz gibi 8x ağır çekim de yapılabiliyor. H.265 kodek ve H.264 kodek ile kayıt yapmanıza izin veriliyor. 200 fps değerine kadar HD çekim yapmanız da yine bu modülün önemli avantajları arasında yer alıyor.

Hangi modülü seçerseniz seçin, ortak olarak sunulan özellikler de var. Hepsinde HDR çekim destekleniyor ve hangi modülü takarsanız takın 5 metreye kadar suya dayanıklılık sunuluyor. Tabii ki seçime göre fiyat değişiyor.

Insta360 One R 4K ve Dual Lens 360 modelleri 480 dolar. 1 inçlik 5.3K modülü tercih ederseniz 550 dolar gibi bir ödeme yapmanız gerekecek.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler