Perşembe, Nisan 18, 2024

Monster Hunter World, WeGame’den Tamamen Kaldırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kökleri 2004 yılına kadar dayanan Monster Hunter serisinin son oyunu Monster Hunter World, inişli çıkışlı bir değerlendirme sürecinden geçmişti. Steam’in güncel verilerine göre oyuncuların %48’i tarafından başarılı bulunan oyunun sevmeyeni çoğunlukta. Bugün ise, oyunun WeGame üzerinden kaldırılması gündeme geldi. Monster Hunter World, gün itibarı ile WeGame üzerinden tamamen silindi!

Oyun Sona Mı Yaklaşıyor?

Capcom şirketi tarafından güzel pazarlama reklamlarıyla çıkışına hazırlanan Monster Hunter World, çoğu oyuncunun dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştı.

Kısa olmayan bir reklam sürecinin ardından piyasaya sürülen yapım, çıkışını yaptığı 26 Ocak 2018 tarihinde binlerce oyuncu tarafından deneyimlenmiş; kimileri tarafından sevilip benimsenirken, büyük bir kitle tarafından da “Bizimle deyılsın” yorumu almıştı.

Piyasaya çıkışının ardından inişli çıkışlı bir grafik çizen yapım, bulunduğumuz gün itibarıyla WeGame’den tamamen silindi. Üstelik silinme gerekçesi de oldukça ilginç.

Monster Hunter World WeGameden Tamamen Kaldırıldı İÇERİK min

PC oyunculuğu tarafında çoğu oyuncudan gelen sunucu şikayetleri üzerine çalışmalara başlayan Tencent şirketi, oyunu WeGame’den kaldırma kararı aldı.

Bu gelişme için sunulan gerekçe ise, “İlgili düzenleyici ve politik gerekliliklere uyum sağlanmaması” olarak belirlendi.

Kendine has atmosferi sayesinde 10 yılı aşkındır oynanan video oyunu serisinin son oyunu Monster Hunter World, görünüşe göre başarısızlık yolunda bir adım daha attı.

Bilgisayar oyuncuları tarafından yapımcılara sıklıkla rapor edilen oyunun en belirgin problemi, platformda yaşanan sunucu bağlantısı sıkıntılarıydı. Anlaşılan o ki; şikayetler hatırı sayılır rakamlara ulaşmış bulunmakta.

Capcom, Çalkantılarla Devam Ediyor

Oyun piyasası, her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Kıyasıya bir rekabetin boy gösterdiği bu piyasada, gün geçtikçe yeni firmalar beliriyor. Bu firmalar, eski köklü firmaların yapımları üzerine yenilerini ekleyerek tahta oturma çabası içine giriyor.

Burada köklü şirketlerin yaşadığı en büyük sıkıntı ise, şüphesiz ki yeni fikirlere dayanan yapımlar geliştirerek piyasadaki varlıklarını sürdürebilmek. Bu sıkıntılarla karşı karşıya gelen şirketlerden birisi de Capcom.

Şirket; bu güne kadar, çok sayıda başarılı yapımla karşımıza çıktı. Aslında Monster Hunter World’ü de bu yapımların arasına sokabiliriz. Fakat görünüşe göre bu güncel yapım, pek çok sıkıntıyla karşılaşıyor.

AAA olarak tabir edilen yüksek bütçeli yapımlar, milyon dolarları bulan maliyetler sonucunda karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla başarı yakalayamamış bir oyun da, yapımcılarına ciddi mâli sıkıntılar yaşatıyor.

Umarız ki,  şirketinin sonu THQ şirketi gibi olmaz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler