Perşembe, Nisan 25, 2024

MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio Ekran Kartı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni RTX ekran kartı serinin ilk detaylı fotoğrafları MSI‘dan geldi. MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio ekran kartı fotoğrafları sızdırıldığı gibi, eski seriye nazaran tasarım, yapısal ve performans bazında büyük değişiklikler bizleri bekliyor.

MSI RTX 2080 Ti Gaming X Trio

Öncelikle tasarımdan başlayalım. Eski serideki yine o göze hitap eden ve “ben buradayım” diyen tasarım detayları yine 2080 Ti modelinde de mevcut. Üç fanlı yaprak tasarımlar biraz daha içe doğru doygun şekilde bastırılmış. Sağ ve soldaki fanlar ortadaki fana göre küçük kalırken, üzerinde bulunan RGB aydınlatmalar göze çarpıyor.

Kartın hemen arka tarafında ise fırçalanmış alüminyum arka plaka göze çarparken, yeni Type-C VirtualLink konektörü kartın en önemli değişikliklerinden bir tanesi. Öteki tarafta NVLink’de unutulmamış.

MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti 003

Önemli Not: NVIDIA RTX serisi için SLI konektörlerini kaldırdı. Bununla alakalı merak edilen detaylar Pazartesi günü Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşecek olan GeForce Gaming Celebration etkinliğinde ortaya çıkacak. Zaten NVIDIA‘nın yeni seri ekran kartlarını da, buralarda göreceğiz.

MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti

Güç Konektörleri Nasıl?

NVIDIA yeni RTX 2080 Ti ekran kartı ve diğer modelleri daha fazla performans ve 4K 144 Hz‘dan tam verim alabilmek için geliştirdiği aşikâr. Zaten son kullanıcılar da eski GTX ekran kartı modellerine göre bir farklılık bekliyor. Ancak bu farklılık ekstra güç ihtiyacı da doğurmuyor.

Yani yeni RTX 2080 Ti Gaming X Trio ekran kartında çift 8 pinli güç konektörü bulunurken, henüz net olmamak ile birlikte 180W TDP ihtiyacı bulunduğu da belirtilen notlar arasında.

Pazartesi günü yeni ekran kartlarının tüm detayları açıklanacak. Yakında paylaşacağımız daha çok içerik olacağı için, GeForce Gaming Celebration etkinliğini bizlerle birlikte takip etmeye devam edin.

MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti 005

(Görseller Videocardz web sitesinden kaynak gösterilerek temin edilmiştir.)

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Abiii buneee aşık oldum resmen GTI motor gibi yapmış adamlar performansı nasıl kim bilir hocam gözünüzü seveyim erkenden incelemesini hazırlayın

  2. MSI bu işi biliyor oyunculara yönelik nasıl insanları çekebileceğini ve kaliteli işler yapabileceğinin farkında diğer serileri nasıl olacakk kim bilir. Aynı hamleyi ASUS ve Gigabyte’dan da bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler