Cuma, Nisan 26, 2024

NASA’nın Opportunity Uzay Aracından Aylardır Haber Alınamıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA, 2003 yılında Mars’a gönderdiği 400 milyon dolara mal olan Opportunity uzay aracından 2 aydır haber alınamıyor. 400 milyon dolara mal olan Opportunity’nin Mars’taki dev fırtına etkinlendiği söyleniyor.

NASA, 2003 yılında Mars‘da çeşitli araştırmalar yapmak ve oranın yaşayışını anlamak amacıyla Opportunity uzay aracını göndermişti. Geçtiğimiz 10 haziranda iletişim kesilen uzay aracından halen sinyal alınamıyor. NASA, toz fırtınasının dinmesinin ardından Opportunity ile iletişimin sağlanabileceğini düşünüyor.

Opportunity uzay aracı, kış uykusu (hibernation) ismi verilen bu moddayken gününü çoğunlukla uykuda geçiriyor. Sonrasında ise zaman zaman uykusundan uyanıp güç durumunu kontrol ediyor ve bataryaları hala sarj olmamışsa tekrar uyku moduna geri dönüyor.

NASA’nın Jet Propulsion Laboratuarı’nda çalışan mühendis Michael Staab, “Bizimle konuşana kadar onu aramaya devam edeceğiz.” dedi.

NASA yetkilisi Andrew Good ise, “Opportunity konusunda şu an için herhangi yeni bir bilgi yok. Bilim insanlarımız Eylül ayının ortalarına doğru gökyüzünün tekrar aydınlanacağını düşünüyor. Sonrasında Opportunity’nin de bataryalarını sarj etmesini ve Dünya’yla iletişime geçmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler