Cuma, Nisan 19, 2024

MSI GTX 1070Ti Gaming Ekran Kartı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli hocalar. Bir ürün inceleme yazısı ile tekrar sizlerle birlikteyiz. Bu yazımızda hemen hemen her oyuncunun sahip olmak isteyeceği güzellikte ve özellikte olan MSI GTX 1070Ti Gaming ekran kartını inceleyeceğiz. Performans sıralaması bazında GTX 1070 ile GTX 1080 arasında konumlanan kartımız bakalım bizlere neler sunacak?

Tasarım

Bundan yıllar evvel üretilen ekran kartları ile günümüz ekran kartlarını kıyasladığımız zaman ilk dikkatimizi çeken şeyin tabii ki tasarım olduğunu görürüz. Eski ekran kartlarında ufak tefek yeşil bir plaka üzerinde devreler ve küçük fanlar görülürken yeni nesil ekran kartlarında daha büyük parçalar ve fanlar kullanıldığını görüyoruz. Tabii ki gelişen teknoloji, değişen mühendislik detayları ve cazibeli tasarımlar bu değişimin en önemli sebeplerinden.

msi gtx 1070 ti gaming incelemesi

İşte bu değişim çizgisini kendine has bir imza ile devam ettiren MSI bizlere oldukça yakışıklı bir ekran kartı sunuyor. Siyah yoğun bir tasarıma sahip kartımız kırmızı süslemeler ile gaming konseptini çok iyi yansıtıyor. Ayrıca fanların ortalarında MSI’ın Gaming logosunu oluşturan ejderhayı da görebiliyoruz. Şahsen ekran kartında en iyi tasarımın MSI kartlar olduğu görüşündeyim.

Kartımızı elimize aldığımızda çokta ağır olmadığını hissediyoruz. 1075gr ağırlığa sahip kart ortalama bir değer taşıyor. Kartımızın üzerinde TwinFrozr VI imzası ile gelen 2 adet fan bulunuyor. Soğutma alanında kendini artık ispatlayan MSI, kartın fanlarını normal kullanımda çalıştırmıyor. Isı 60 dereceye geldiğinde ise fanlar çalışmaya başlıyor ve bir dakikadan az bir sürede sıcaklığın 40 dereceye düştüğünü görüyorsunuz. Oldukça yüksek bir performans.

msi gtx 1070 ti gaming incelemesi 004

Tasarım ile ilgili olumsuz gördüğümüz tek alan ise RGB eksikliği. Esasen kartın üzerinde ışıklandırma mevcut. Ancak Mystic Light gibi devreler üzerinde renk değişimine imkan sağlayan programları kullanarak kart üzerinde ışıklandırma özelleştirmesi yapıp karta farklı renkler atayamıyoruz. BIOS veya yazılım güncellemesi ile halledilebilir bir şey olabildiğini düşündüğümüz bu durum tasarım anlamında bir eksik olarak görülebilir.

Kartımızın üzerinde bulundurduğu çıkışlara gelecek olursak 3 adet DisplayPort, 1 adet HDMI ve 1 adet DVI çıkışı görüyoruz.  Son olarak kartımızın 8 + 6 pin girişi bulunmakta. 

msi gtx 1070 ti gaming incelemesi 006

Performans

Tabii ki tasarım demek her şey demek değil. Toretto amcanın da dediği gibi “Gerçek güç kaputta değil, onun altındadır“. Çok yakışıklı bir kaputa sahip kartımızın kaput altında da oldukça yüksek bir güce sahip olduğunu görüyoruz. Bu bağlamda teknik özelliklerin başını 8 GB GDDR5 bellek çekiyor. GP104-300 çekirdek adıyla tasarlanan kart 2432 adet CUDA çekirdeğine sahip.

msi gtx 1070 ti gaming incelemesi 005

Kartımızın frekans bazındaki değerlerine gelecek olursak 1607MHz base clock, 1683MHz boost clock çekirdek hızı bulunuyor. Bellek kanadında ise frekans hızı 8008MHz. Bellek arabirimi ise 256 Bit. Güç tüketimi tarafında ise kartın 180W güç ihtiyacı bulunuyor. Önerilen PSU gücü ise 500W.

Kartın barındırdığı teknolojilere bakacak olursak DirectX 12 desteği başı çekiyor. OpenGL 4.5, HDCP 2.2 ise diğer geliştirmelerden. Kartın overclock desteği ile birlikte; VR-Ready, NVIDIA G-Sync ve Adaptive Vertical Sync destekleri de mevcut. Aynı zamanda çoklu GPU ile SLI kullanarak 2 kanallı bir çalışma sağlayabilirsiniz. 

msi gtx 1070 ti gaming incelemesi 007

msi gtx 1070 ti gaming incelemesi 010

FPS Testleri

doom msi gtx 1070 ti full hd

doom msi gtx 1070 ti 2k test

msi gtx 1070 ti gta 5 2k test benchmark

msi gtx 1070 ti gta 5 2k test

pubg msi gtx 1070 ti full hd

pubg msi gtx 1070 ti 2k

FireStrike Testleri

firestrike 2k test

firestrike 2k test 002

firestrike 2k test 003

firestrike 2k test fullhd cop

firestrike 2k test fullhd cop 002

firestrike 2k test fullhd cop 03

Sonuç

Gerek sahip olduğu tasarım, gerek sunduğu performans olarak kartımız kendinden bekleneni fazlasıyla yerine getiriyor. Özellikle oyunlar için Full HD ve 2K çözünürlükte hiçbir ayar düşürmeden akıcı bir oyun deneyimi elde edebiliyoruz. Yeni çıkacak oyunları da rahatlıkla oynatabilecek olan kartımız güncelliğini uzun süre koruyacaktır. Son olarak ekran kartımızın e-ticaret sitelerinde 2500 Türk lirasından başlayan fiyatlarla satıldığını ekleyelim.

Yazımızı burada noktalarken kartımızın FPS ve performans testlerini içeren daha detaylı video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, yorum ve görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

MSI GTX 1070Ti Gaming Ekran Kartı İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

    • Merhaba, son dönemde mining olayının artışı yüzünden ekran kartı bulma konusunda sıkıntı yaşanabiliyor. Piyasada hala kart temin edilebilen e-ticaret siteleri mevcut. Ufak bir araştırma yapmanızı öneririm. Onun dışında firmalar üretim kapasitelerini arttırmadıkça stok sıkıntısı devam edeceğe benziyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler