Cuma, Nisan 19, 2024

MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X Ekran Kartı Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Radeon RX 6500 XT ekran kartının tanıtılmasının hemen arkasından, özel seriler için de duyurulan yapılmaya başlandı. İlk adımı atanlardan olan MSI, yeni ekran kartıyla da göz doldurdu. Şık bir tasarımla gelen MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X serisi, iki ayrı modelle beraber karşımızda.

Peki MSI bu modelde bizlere neler getirecek? Ekran kartında farklı olan noktalar ve dikkat çekici olan detaylara geçiyorum.

MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X Serisi Tasarım Detayları

Yeni modelin tasarımı gerçekten şık gözüküyor. Referans modelindeki tek fan yerini çift fana bırakıyor. Geniş fanların üzerinde ise açık gri detaylar var.

Asimetrik kesimlerin de gayet göz alıcı olduğunun altını çizmemiz lazım. Tasarımı kısa keselim ve teknik donanımdan söz edelim.

MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X

6500 XT MECH 2X Teknik Özellikleri

Modelde özelleştirilmiş seri artıları tabii ki var. Ama bunlardan önce temel özelliklerden söz etmek lazım. 4G OC ve 4G olarak iki seri şeklinde gelen ekran kartlarında, 4 GB GDDR6 bellek yer alıyor. 18 Gbps bellek hızına sahip olan ekran kartları, TDP değerinde ise 80W gibi bir değerler karşımıza çıkıyor.

Burada yeni serinin özellikleri olduğu gibi yansıtılmış durumda. Peki MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X serisinde ek olarak nasıl artılar var? Tabii ki MSI’ın da artıları göreceğiz.

Kaçırmayın: AMD Radeon RX 6500 XT resmi olarak duyuruldu.

Modelde MSI Torx Fan 3.0 sisteminin artısını gösteren soğutma sistemini görüyoruz. Haliyle soğutma konusunda çok daha iyi çözümler karşımızda oluyor.

Diğer taraftan fanlarda Zero Frozr sistemi de yer almakta. Bu sistemde de gerektiğinde soğutma artısının sunulduğunu görüyoruz. Fanlar ısı yükseldiği zaman çalışıyor. Fanlara gerek yoksa o zaman fanlar çalışmıyor ve ek bir gürültü oluşmuyor.

MSI Radeon RX 6500 XT MECH 2X

MSI’ın bu seride sağladığı artılar için bahsedeceğimiz son detay ise yoğun termal dolgular olsun. Kartın önemli noktalarında kullanılan kaliteli termal dolgular, ısınma sorunu yaşanmamasını sağlıyor ve böylece 6500 XT MECH 2X performans kaybı yaşamıyor.

Tüm bu özelliklerle yeni kart için henüz fiyat belli değil ama serinin, 19 Ocak tarihinde satışa sunulmasını bekliyoruz.

Teknik Özellikler Özet

  • Bellek: 4 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 18 Gbps
  • TDP: 80W
  • Güç Konektörü: 1 adet 6 pinli
  • Ölçüler: 172 mm X 112 mm X 42 mm
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler