Salı, Nisan 16, 2024

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özelleştirilmiş ekran kartlarının baba modellerinden biri olacak MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO tanıtıldı. MSI tecrübesinin AMD teknolojisiyle birleştiği yeni ekran kartı, hız aşırtma olaylarını sevenler için vazgeçilmez bir model olacak gibi duruyor.

Öyle ki bu modelde hem çok iddialı saat hızları var hem de kart hız aşırtma sistemi için tam anlamıyla özelleştirilmiş durumda.

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO en güçlü kartlardan biri olacak!

Şöyle bir üstün körü tasarıma baktığımızda, dev bir kart görüyoruz. Soğutucu performansını arttırmak adına özel metal plakaların yanında 3 büyük fan kullanılmış. Fanlar büyük ve performanslı olmasına karşın sessiz çalışma ayrıcalığına sahip.

Dragon Center yazılımı ile kontrol edilebilecek Mystic Light ışıklandırmasına da sahip olan kartın, 3 kademeden oluşan soğutma sistemini daha yakından ele almak istiyorum.

  • Metal Plakalar: Arka kısımda kullanılan metal plakalar sayesinde pasif bir soğutma kazanan kart, aynı zamanda biraz daha sağlam bir yapıya kavuşuyor.

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO

  • Torx Fan 4.0: Başta belirttiğim büyük fanlardan söz ediyoruz. Fan tasarımını değiştiren seri, gerçek anlamda güçlü bir hava akışı sağlıyor.

  • Çekirdek Boruları: Isıyı GPU birimi üzerinden almak ve dağıtmak için kullanılan bir başka sistem. Amaç ısıyı en iyi şekilde yaymak ve soğutma performansını arttırmak.

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO

Bu denli bir soğutma sistemi neden gerekli derseniz hemen MSI RX 6900 XT GAMING X TRIO modelinin yapısını cevap gösteririm. Başta söylediğimiz gibi hız aşırtılması adına özelleştirilmiş bir versiyondan söz ediyoruz. Yani soğutma bizim için çok önemli olacak. Hız aşırtma demişken bunun için kullanılan sisteme de değinmiş olalım.

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO

RX 6900 XT GAMING X TRIO ekran kartı, MSI Afterburner yazılımı üzerinden hız aşırtma sistemini destekliyor. Yani kontrol elinizde ve kartın sınırlarını zorlayabiliyorsunuz.

Peki kartın saat hızları nasıl? Oyun olarak belirtilen mod için sunulan saat hızı 2105 MHz değerinde. Fakat hız aşırtma ile ulaşılabilecek olan değer tam 2340 MHz. Varın siz düşünün nasıl bir kart sunulduğunu. 🙂

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO

Bunun dışında bellek miktarı değişmiyor. 16 GB GDDR6 belleğin bulunduğu seride, yine 256 bit veri yolu ve RDNA 2 mimarisinin artıları dikkat çekiyor.

8 pinli 3 güç konektörünün olduğu ekran kartı için önemli fark ise güç tüketimi. Tabii ki güçlü bir karttan söz ediyoruz ve hız aşırtma konusunda da belli sınırlar aşılıyor. Haliyle kart güç tüketiyor. Bunun için paylaşılan değer 300W. Biraz yüksek gelebilir ama dediğimiz gibi bu kart için normal bir değer.

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO

Özellikleri güzel, tasarımı iyi yeni MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO modelini almak isteyenlerin çok beklemeyeceğini söyleyerek bitirmek istiyorum. Fiyatı net olmayan kart Şubat ayında satışa çıkmış olacak.

MSI Radeon RX 6900 XT GAMING X TRIO

  • Bağlantılar: 3 adet DisplayPort v1.4, 1 adet HDMI 2.1
  • Bellek: 16 GB GDDR6
  • Veriyolu: 256 bit
  • Saat Hızı: Oyun modu 2105 MHz, Hız aşırtma ile 2340 MHz
  • Güç Tüketim: 300W
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler