Perşembe, Nisan 25, 2024

Gigabyte Radeon RX 6700 XT Modelleri EEC Üzerinde Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mart ayında duyurulması beklenen Radeon RX 6700 XT serisi için özelleştirilmiş versiyonlar bile ortaya çıkmaya başladı. En son Gigabyte Radeon RX 6700 XT serisi gözüktü.

EEC belgelerinde yer alan yeni kart serisi, çok fazla detayın da belli olmasını sağladı. Belgede yer alan bilgiler, ekran kartının eski sızıntılardaki özelliklerle örtüştüğünü gösteriyor.

Gigabyte Radeon RX 6700 XT serisinde nasıl özellikler olacak?

Önden şunu bir belirteyim. Sertifika mı dersiniz yoksa bir onay belgesi mi dersiniz size kalmış ama bu belgelere göre Gigabyte, yine 3 seri sunacak. Kartın AORUS, Gaming ve Eagle serileri için versiyonları gelecek. Tabii ki bir de referans model bulunacak.

Tamam buraya kadar her şey güzel ama yeni canavarın özellikleri nasıl olacak? İşte EEC belgeleri özellikleri de gösteriyor. Buna göre RX 6700 XT serisinde, Navi 22 GPU birimini göreceğiz.

Gigabyte Radeon RX 6700 XT

2560 akış çekirdeği ve 40 Ray(ışın çekirdeği) olacak ekran kartında, 12 GB GDDR6 bellek yer alacak. 2×8 pinli güç konektörü ve 192 bit bellek veri yolu olmasını da beklediğimiz kartın tasarımını da az çok biliyoruz.

Gigabyte Radeon RX 6700 XT

Hem verilen ipuçlarında hem de birkaç kez gelen sızıntılarda, kartın nispeten daha küçük olacağı ve 2 fan ile soğutulacağı söylenmişti. Gigabyte Radeon RX 6700 XT sızıntısı bunu doğrulayacak bir detay vermiyor ama yine beklenti iki fanlı biraz daha minik bir ekran kartının geleceği yönünde.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler