Salı, Ekim 22, 2024

MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı!

Yeni nesil laptopları bir hayli konuşulan MSI, en son CES 2023 kapsamında duyurular yapmış ve güncellenen serileri gün yüzüne çıkarmıştı. Bu kez marka “MSIology: The Leap to Singularity” sanal etkinliğiyle beraber yeni nesil laptoplarını ortaya çıkardı. MSI RTX 40 serisi laptoplar için ön sipariş süreçlerinin başladığı da açıklandı.

Gelin o zaman şu yeni laptop modellerini bir değerlendirelim ve ön sipariş durumları hakkında da açıklanan detaylara bakalım.

 Yeni Raider GE Serisi ve Titan GT Serisi Performans Canavarı Olarak Geliyor

Oyuncuların en çok tercih ettiği seriler arasında yer alan Raider GE ve Titan GT, yeni nesille beraber güncellendi. MSI RTX 40 serisi laptoplar içerisinde en çok dikkat çeken modeller olmasını beklediğimiz iki seri, alanının amiral gemilerinden diyebiliriz.

İki seri içerisinde ilk dikkat çeken model ödül sahibi olan Titan GT77 HX modeli. Şimdi daha güçlü olan Titan, RTX 4090’a kadar GPU birimi seçeneği ve Intel i9-13980HX işlemci ile beraber geliyor.

YouTube video

MSI OverBoost Ultra teknolojisiyle beraber gelen yeni seri, iş yüküne göre değişmekle beraber, işlemcideki 8 adet P-core çekirdeğinde 250W’a kadar toplam güç iletebiliyor. 5.2 GHz’a kadar frekans desteği sunabiliyor.

Bu serinin ekranından da ayrıca söz etmek lazım. CES sonrasında da kullanılan ekrandan söz etmiştik. Söz konusu modelde dünyanın ilk 4K/144Hz MiniLED ekranı bulunuyor. DisplayHDR1000 destekli ekran, True Color teknolojisine de sahip. Özellikle oyuncuların ilgisini çekecektir diye düşünüyoruz.

MSI RTX 40 serisi laptoplar
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

Gelelim bir başka önemli seriye. MSI RTX 40 serisi laptoplar içerisinde yine çok konuşulacak Raider GE ailesinden söz ediyoruz. Yenilenmiş bir kasa tasarımıyla beraber geldiğini gördüğümüz yeni seri, Matrix ışık çubuğuyla beraber çok daha zarif bir görüntü sunuyor.

Seride yer alan Raider GE78HX modelinde özel bir dokunuş olduğunu da belirtelim. Bu modelde akıllı bir Touchpad kullanıldığı açıklandı. Yeni dokunmatik yüzey, çok kullanılan işlevlere göre kısayol tuşları ve özelleştirilmiş komut desteğiyle geliyor. MSI Notebook Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Eddie Chen yeni Touchpad için; “ Şimdiye kadarki en dikkat çekici ve süper kullanışlı dokunmatik yüzey” açıklamasını da yaptı.

MSI RTX 40 serisi
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

MSI, bu iki modelin 1 Şubat itibariyle ön siparişlerinin açıldığını da duyurdu. Bunu da eklemiş olalım.

Oyuncular için Yeni Tercih Cyborg

Karşımıza çıkan yeni modellerden birisi de Cyborg 15 oldu. Yeni serinin en güzel yanlarından biri, benzersiz bir tasarıma sahip olması. Bu modelde iç yapıyı ortaya koyan yarı saydam cam elyaftan üretilen bir kasa tasarımına yer verilmiş.

YouTube video

Bilimkurgu temasını yansıtan Cyborg 15, yeni nesil bileşenlerle beraber Mart ayında raflardaki yerini almış olacak.

MSI RTX 40 serisi
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

Daha Güçlü ve Daha Yenilikçi Stealth Serisi

MSI, Stealth serisi için de yeni modellerin duyurusunu yapmıştı. Stealth 16 Studio ve Stealth 14 Studio modelleri 2023 CES etkinliğinde ödülle beraber duyuruldu. İki modelde de yeni renk seçenekleri ve şık tasarım göze çarpmıştı. Yıldız mavisi ve saf beyaz renkleriyle duyurulan yeni modellerden Stealth 16 Studio, 2 cm’den daha ince ve 2 kg’dan daha hafif alüminyum-magnezyum kasayla beraber geliyor.

BENZER:  Ekran Kartı Resetleme
YouTube video

Dünyanın en güçlü 14 inç laptoplarından biri olan Stealth 14 Studio ise MSI’ın buhar odası termal tasarımına sahip. Bu yapıyla beraber seri, hem iyi bir oyun deneyimi sunuyor hem de günlük kullanım için ideal laptoplardan biri haline geliyor.

Stealth Serisi
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

Linus Tech Tips’ ten Linus Sebastian tarafından bu konuda yapılan bir yorum ise; “MSI’nin yeni ve evrimleşmiş Stealth Studio serisi ile bir şerit seçmenize gerek yok. İçerikleri oluşturabilir, tüketebilir, oyun oynayabilir ya da yalnızca eğlenebilirsiniz. İstediğiniz her yere giderler!” şeklinde.

Stealth Serisi
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

Yenilenmiş Stealth Studio 14 için henüz raf tarihinin belli olmadığını ama Stealth Studio 16 ve 17 modellerinin Mart ayında raflarda olmasının beklediğini de ekleyelim.

Yenilenmiş ve Güçlendirilmiş Prestige Serisi

Günlük kullanım laptop modelleri içerisinde güzel serilerden biri olan Prestige serisinin de yenilendiğini belirtelim. Oldukça hafif bir kasayla gelen yeni Prestige 13 Evo, 1 kg’dan daha  hafif ve bir hayli de ince bir yapıda.

İçerisinde 75WHr bataryası bulunan yeni seri, bu sayede daha uzun kullanım ömrü sunuyor. Hem rahat taşınabilir hem de uzun batarya ömrü sunan bir modelle karşı karşıyayız.

Stealth Serisi
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

13 Evo modelinin dışında bir de yeni Prestige 16 Studio serisi var. MSI RTX 40 serisi laptoplar arasında yer alan bu model, RTX 40 serisi GPU birimleri ve NVIDIA Studio onayıyla beraber geliyor. Üretkenlik konusunda üstün performansı ile tercih edilebilecek bir model daha.

Her iki modelin de Mart ayında stoklarda olması beklenmekte.

Tasarımcıları Hedefleyen Yeni Creator Z Serisi

MSI RTX 40 serisi laptoplar içerisinde güçlü yapısıyla dikkat çeken bir başka seri, Creator Z17 HX Studio modeli. RTX 40 GPU’lar ve 13. nesil Intel HX serisi işlemcilerle beraber gelen yeni Z17 HX Studio, özel buhar odası soğutucu termal tasarımıyla geliyor.

MSI RTX 40 serisi laptoplar creator - PC Hocası
MSIology: The Leap to Singularity ile MSI RTX 40 Serisi Laptoplar Tanıtıldı! - PC Hocası

Piyasadaki en güçlü içerik tasarım laptoplarından biri olarak gösterebileceğimiz Z17 HX modelinin de yine Mart ayında stoklarda olmasını bekliyoruz.

Tüm Bunlarla Beraber

Yenilenmiş bileşenleri, zarif kasaları ve üretkenlik odaklı yenilikleriyle dikkat çeken yeni MSI laptopların ön siparişe açıldığını da hatırlatalım. Ayrıca ön sipariş sürecinde özel ekran kayıt ödüllerini kazanma şansı da mevcut.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler