Cuma, Mart 29, 2024

MSI, Sıvı Soğutmalı RTX 3080 Sea Hawk X’i Piyasaya Sürdü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Soğutma sistemi, 2x 120 mm fanlarla soğutulan 240 mm alüminyum radyatör ve PCB’nin üstünde üfleyici tarzı bir soğutucudan oluşuyor. Aynı zamanda, soğutucuyu sisteme yaymak için Asetek tarafından tasarlanan düşük profilli bir pompa da bulunuyor. Bu pompa, soğuk plakaya entegre edilmiş durumda. Bu da daha az konektör ve daha fazla güvenilirlik sağlıyor. Pompanın altında, sıcaklıkları daha da düşürmeye yardımcı olması gereken GPU ve VRAM‘i kaplayan mikro kanatlı bakır bir taban yer alıyor. Soğutma sisteminin son bileşeni PCB’yi koruyan, pasif soğutmaya yardımcı olan ve karta temiz bir görünüm veren metal arka plaka oluyor.

MSI Sivi Sogutmali RTX 3080 Sea Hawk Xi Piyasaya Surdu 2

 

Zero Frozr teknolojisi sayesinde RTX 3080 Sea Hawk X‘in fanları, gerekmedikçe dönmüyor. Düşük yüklerde, fanlar gürültüyü azaltmak için dönmüyor, ancak yük arttığında fanlar sıcaklıkları kontrol altında tutmak için dönmeye başlıyor.

MSI Sivi Sogutmali RTX 3080 Sea Hawk Xi Piyasaya Surdu 3

 

MSI RTX 3080 Sea Hawk X, referans değerlere göre 75 MHz artışla 1785 MHz’de fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak geliyor. 10 GB GDDR6X, stok ayarlarında belirleniyor. Kart, 2x 8-pin güç konektörlerinden güç alıyor ve 3x DisplayPort 1.4 ve bir adet HDMI 2.1 bağlantı noktasına sahip.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler