Çarşamba, Nisan 24, 2024

Nearby Share Artık ChromeOS için Kullanılabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devlerinden sevgili Google beyciğim, son zamanlarda Play Store Servislerinin beta sürümünde Nearby Share isimli yeni bir yazılım teknolojisi üzerinde çalışmalar sergiliyor. Bu çalışmalar Apple’ın AirDrop isimli ekosistem arasında dosya paylaşmanıza izin veren teknolojinin muadili olması yönünde.

Nearby Share özelliğinin amacı, yakınınızdaki cihazlar ile tek dokunuş ile Bluetooth üzerinden dosya paylaşımı yapmanızı sağlıyor. Bugün ise internete sızan bilgilerde bu özelliğin Google’ın dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği ChromeOS işletim sistemine geldiği de görüntüleniyor.

Yakın Paylaşım (Nearby Share) özelliğini kullanmak oldukça basit bir iş. İlk olarak bahsi geçen özelliğini aktif etmeniz gerekiyor ardından paylaşacağınız herhangi bir resim, video, müzik ya da web sayfasında Nearby Share seçeneğini görebileceksiniz.

nearby share 1

Google’ın dosya paylaşım özelliği belirli Android akıllı telefonlarda kullanılabilir ve oldukça iyi çalışmakta, bu nedenle yeterince şanslıysanız, bu özelliği kullanabilmek için sadece Play Services beta programına girmemiz gerekiyor. Android akıllı telefonunuzda çalıştırabilirsiniz. Ayrıca APKMirror üzerinden Play Services Beta’nın APK dosyasını indirebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler