Cumartesi, Nisan 27, 2024

Nearby Share Artık Kullanılabilir: Hangi Android Sürümü Destekliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google beyciğim tarafından geliştirilen ve Android işletim sistemine sahip telefonları birbirleri arasında kolay dosya paylaşımını sunan Nearby Share özelliği artık Android 6.0 sürümü ve üzerine sahip akıllı telefonlar tarafından kullanılabilir durumda.

Peki Nearby Share ne işe yarıyor? Türkçesi yakınımdaki paylaşım olan özellik dosyaları, fotoğrafları, bağlantıları, resimleri ve daha nicelerini yakınınızdaki bir başka Android cihaz ile paylaşmanızı sağlayan, Apple’ın AirDrop özelliğine benzer bir servis.

Nearby Share çevrimdışı çalışıyor ve Bluetooth, Bluetooth Düşük Enerji, WebRTC veya eşler arası WiFi kullanarak hızlı ve kolay paylaşım için otomatik olarak en iyi protokolü seçiyor.

Google Nearby Share

Sistem tıpkı Apple’ın AirDrop servisi gizlilik seçeneklerine sahiptir; “Gizli”, “Sadece Kişilerim” ve “Tüm kişilerim” ile kimlerin sizlere dosya gönderebileceğini ve sizin kimlere dosya gönderebileceğini bu şekilde ayarlayabilirsiniz.

Chromebook desteği geliyor

Nearby share chrome os
Nearby Share Artık Kullanılabilir: Hangi Android Sürümü Destekliyor 3

Nearby Share, önümüzdeki aylarda Chromebook‘larla da çalışacak. Google Pixel ve Samsung cihazları, bugünden itibaren bu özelliği alan ilk Android akıllı telefonlar olacak. Google, bu özelliği daha fazla Android cihaza getirmek için diğer üreticiler ile de çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler