Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Neden Bilgisayar Oyunları oynarız ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyun dünyasına her geçen gün yüzlerce oyun ekleniyor. Oyuncular ise saatlerini oyun oynamak ile harcıyorlar. Peki neden Bilgisayar Oyunları oynarız ? İsterseniz fazla bilimsel olmayan bu yazımızda, sizleri sıkmadan kısaca bu konuyu anlatalım.

Neden oyun oynarız ?

Oyunların hayatımızda yüzyıllardır olduğu reddedilemez bir gerçek. Eskiden daha çok fiziksel oyunlar oynanırken, günümüzde ise daha çok dijital oyunlar oynanmaktadır. Peki neden dijital oyunları daha çok oynamaya başladık. Bizi oyun oynamaya çeken şey ne ?

gamer..

Benimde aklıma takılan bu soru sonrası ilk işim araştırma yapmak oldu. Yaptığım kısa süreli araştırma sonucunda bu konu hakkında yapılan bilimsel araştırmaların olduğunu öğrendim. İşin bilimsel boyutuna fazla girmek istemiyorum fakat kısaca anlatmam gerekirse insanların sosyalleşme, rekabet ve başarı duygularına ulaşmak için oyun oynadığını söyleyebilirim.

Şimdi gelelim işin diğer kısmına. Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve bu sebep ile fiziksel olarak oyun oynayabileceğimiz alanlar azalıyor. Buna birde insanlar arası güvensizlik eklenince dijital oyunları oynamak için insanların önünde hiçbir engel kalmıyor.

gamerr

Tabi işin sosyalleşme kısmı da önemli bir yer kaplıyor. Online oyunlar aracılığı ile birçok yeni insanla iletişime geçebiliyoruz. Zamanının çoğunu evde geçiren insanlar için bu gerçekten de güzel bir şey diyebiliriz.

Bilirsiniz her insan başarılı olmayı sever. Bir oyunda başarılı olmamız ise o oyunu daha çok sevmemize olanak sağlar. Bunun sonucunda ise soluğu oyunlarda alırız.

csgo

Benim ilgimi en çok çeken ve mantıklı bulduğum bir sebep ise oyun dünyasında tamamen özgür olmamız. Mesela gir bir GTA oyununa açık dünyanın keyfini çıkar. Canın mı sıkıldı ? Aç bir CS:GO ve diğer oyuncularla mücadele et.

Yani kısaca oyun dünyası bizlere aksiyon, strateji, simülasyon ve rekabet başta olmak üzere birçok seçenek sunuyor. Bu seçeneklerin sonucunda ise doğal olarak bizlerde oyunlara girip eğlenmeye çalışıyoruz.

gta 5

Umarım yazımızı beğenirsiniz. Bu yazımızda fazla bilimsel olmadan sizlere bu konuyu açıklamak istedim. Peki sizce neden oyun oynarız ? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler