Cumartesi, Nisan 20, 2024

Netflix Apple AirPlay Desteğini Sonlandırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi akış platformu Netflix, 2013 yılından beri iOS cihazlardan Apple TV’ye aktarım sağlayan özelliği AirPlay desteğini sonlandırdı. Bu hafta ortaya çıkan bu kesinti için Netflix açıklama yayınladı.

Netflix, çevrimiçi akış hizmetini tüm platformlarda sürdüren bir uygulama. Akıllı televizyonlardan mobil cihazlara ve hatta oyun konsollarına kadar hemen hemen tüm platformlarda yer alan platform, bu noktada kullanım kolaylığı ile kullanıcıların da beğenisini kazanıyor.

Ancak bu hafta ortaya çıkan bir bilgiye göre Netflix, 2013 yılından bu yana destek verdiği AirPlay özelliğini artık kullanmayacak. AirPlay, iOS işletim sistemli cihazlardan Apple TV cihazına kablosuz aktarım sağlayan bir teknoloji. Her ne kadar dünyanın en gerekli özelliği olmasa da bu durum, iOS tabanlı kullanıcıların gözünden kaçmamış.

AirPlay Desteği Neden Kesildi?

Bu noktada gözler Netflix’e çevrilmişken şirket, “teknik sınırlamalar” nedeni ile özelliğin kaldırıldığını belirten bir bilgi yayınladı. Kullanıcılar, özelliğin kaldırılmasını Apple’ın TV+ hizmeti ile rekabet kaynaklı olacağını düşünse de Netflix, geniş bir duyuru ile kullanıcıları bilgilendirdi.

Netflix Apple AirPlay Desteğini Sonlandırdı 1

Yayınlanan duyuruya göre Netflix, platformu kullanan kullanıcılardan daha net bilgiler almak istediği için bu özelliği kaldırdı. Mobil cihazdan aktarım ile gerçekleşen izlenme ile gerçek Apple TV üzerinde izlenmenin ayırt edilebilmesi ve buna uygun hizmet sunulabilmesi nedeni ile AirPlay desteğinin kaldırıldığını açıklayan Netflix, şunları söylüyor.

Üyelerimizin kullandıkları herhangi bir cihazda, harika bir Netflix deneyimine sahip olduklarından emin olmak istiyoruz. AirPlay desteğinin üçüncü taraf cihazlara yayılması ile kullanılan cihazları ayırt etmemiz ve bu deneyimleri sertifikalandırmamızın başka bir yolu bulunmuyor. Bu nedenle, görüntüleme kalite standartlarımızın karşılandığından emin olmak ve daha iyi bir kullanım deneyimi sunabilmek için Netflix AirPlay desteğini sonlandırmaya karar verdik. Üyelerimiz, Apple TV ve diğer cihazlardaki yerleşik Netflix uygulamasına erişmeye devam edebilirler.

AirPlay desteğinin kaldırılması sizi etkiledi mi? 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler