Cumartesi, Nisan 20, 2024

Netflix Games Büyüyor: Netflix, Yeni Bir Oyun Şirketi Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaleti merkezli teknoloji ve medya hizmetleri sağlayıcısı ve yapım şirketi Netflix, yakın zamanda kendine ait oyun platformu Netflix Games’i kendine ait bir kaç orijinal yapım ile tanıttı. Şimdi ise şirket işleri büyütebilmek ve daha pahalı hale gelen hizmete değerli bir ekleme yapabilmek için Boss Fight Entertainment şirketini satın aldığını resmi olarak duyurdu.

Texas merkezli Amerikan oyun şirketi Boss Fight Entertainment, oynaması ücretsiz mobil oyunlardan Dungeon Boss ile tanınıyor ve şirket Netflix’in yakın zamanda Next Games ve Night School Studio’yu satın almasından sonra bünyesine kattığı üçüncü oyun şirketi oldu.

Mevzubahis satın alma ile ilgili duyuru haberinde Boss Fight Entertainment kurucuları David Rippy, Bill Jackson ve Scott Winsett şu sözleri dile getirdiler: “Boss Fight’ın misyonu, oyuncularımıza oynamak istedikleri her yerde basit, güzel ve eğlenceli oyun deneyimleri sunmaktır.

BFE Kurucuları, Netflix’in reklamsız bir oyun deneyimi sunduğunu ihmal ederek, “Netflix’in, üyelerine aboneliklerinin bir parçası olarak reklamsız oyunlar sunma taahhüdü, bizim gibi oyun geliştiricilerinin para kazanma konusunda endişelenmeden keyifli bir oyun oynamaya odaklanmasını sağlıyor” dedi.

Netflix, konu ile ilgili blog gönderisinde, büyümekte olan Netflix Oyunlarını başarılı kılma konusundaki kararlılıklarını yineledi ve şu sözlere yer verdi:

“Dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilerle ortaklıklar kurarak, en iyi yetenekleri işe alarak ve bunun gibi satın almalarla, dünya çapında bir oyun stüdyosu kurmayı umuyoruz. Çok çeşitli keyifli ve derinden ilgi çekici orijinal oyunlar getirmeyi hedefliyoruz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler