Perşembe, Mayıs 2, 2024

PlayStation 5 Pro için Yeni Sızıntılar Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayStation 5 oyun konsolu tanıtılalı bir hayli zaman oldu. Her ne kadar stok sorunları nedeniyle konsola ulaşmak çok kolay olmasa da şu sıralar ana seriyi unutturacak yeni bir konsol için çalışmaların başladığı söyleniyor. PlayStation 5 Pro adıyla geleceği söylenen yeni konsoldan sızıntılar bile gelmeye başladı.

Daha önce Pro modeline ait olduğu söylenen bazı görseller ortaya çıkmıştı. Son sızıntılar ise konsolların tasarımı değil de konsolların teknik özellikleri noktasında bazı bilgileri ortaya koyuyor.

PlayStation 5 Pro Teknik Özellikler Açısından Neler Sunacak?

Yeni sızıntılara göre konsol, mevcut modele göre, fark edilir derecede daha yüksek performanslı olacak.

AMD’nin yeni nesil işlemcilerinden yararlanılacağı söylenen konsolda, mevcut modele göre 2 katına kadar daha yüksek performans olacağı belirtilmiş durumda.

GPU performansı konusunda da ciddi bir sıçrama yapacağı söylenen serinin 2.5 kata kadar da daha iyi performansla gerçek ışın izleme teknolojini sunacağı söyleniyor.

Tüm bu sızıntılar gösteriyor ki yeni nesil konsol, AMD’nin yakın zamanda duyurmasını beklediğimiz yeni nesil GPU ve CPU birimlerinden güç alacak.

PlayStation 5 Pro

Fakat burada ilginç bir sızıntı daha var. Her ne kadar AMD’nin son teknolojilerinin kullanılması beklense de PlayStation 5 Pro modelinde FSR 2.0 olmayacak deniyor. Bunun yerine Sony’nin kendi geliştirmiş olduğu bir çözüm kullanılacak iddiası var.

Tabii ki kesin bir bilgi olmadan ya da resmi açıklama görmeden, bu sızıntıları doğrulamak mümkün değil. Zira şu ortaya atılan bilgiler Pro modelinin ana konsoldan ciddi derecede farklı bir performans sunacağını gösteriyor. Haliyle tüm bunlar, teyit edilmesi gereken önemli bilgiler diye düşünmekteyim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler