Cuma, Nisan 19, 2024

Netflix, Kendine Ait Oyun Servisini Kuruyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kaliforniya merkezli teknoloji devlerinden Netflix, video akışı hizmetinde bir lider olarak sektörde adından söz ettirdi, ancak şirket, içerik portföyünü çeşitlendirmeyi dört gözle beklediği için artık yalnızca film ve televizyon şovları yayınlamak istemiyor. Reuters tarafından yayınlanan bir rapora göre, yayın devi, oyun bölümü için bir yönetici işe almak için ilan paylaştı.

Ancak rapor içerisinde, Netflix’in oyun servisi hakkında neleri gerçekleştireceği hangi fiyatlandırmalar üzerinden kullanıma açılacağı, ana Netflix aboneliği ile gelip gelmeyeceğinden bahsedilmemekte. Şüphesiz, şirketin oyun alanına girmesi rekabeti kesinlikle yoğunlaştıracaktır. Akış devi, hizmetlerini dünyanın farklı yerlerindeki oyunculara sunmaya başlamış olan Microsoft, Google, Apple gibi rakiplerle kafa kafaya gidecek. Dolayısıyla, Netflix’in sağlam bir oyun platformu oluşturma konusunda yapması gereken çok fazla iş var.

İşin güzel taraflardan biri ise, Bu yapılan hamlenin Netflix’in oyun sektörüne ilk girişimi olmayacak. Stranger Things, Money Heist, Black Mirror: Bandersnatch gibi popüler TV şovlarına dayanan oyunlar geliştirerek zaten biraz uzmanlık kazandı. Bununla birlikte, video yayın şirketi için asıl zorluk, platformuna popüler üçüncü taraf oyunları eklemek olacak. Ve şirketin tüm bunları yönetmekte başarılı olup olmayacağını sadece zaman gösterecek.

Servis, 2022 yılında kullanıma açılacak!

Bu arada BGR, video akışı hizmeti devi Netflix’in oyun hizmetinin 2022 yılında oyuncular için resmi olarak kullanılabilir hale gelebileceğini iddia ediyor. Ancak, henüz şirket tarafından herhangi bir açıklama vesaire olmadığından ötürü bunlar birer teoriden ibaret Netflix abonesisiniz ve oyun oynamayı seviyor musunuz? Cevabınız evet ise, şirketin oyun alanına girmeye yönelik son girişiminden heyecan duyup duymadığınızı yorumlarda görmek isteriz dostlar.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler