Cuma, Nisan 26, 2024

Netflix, Mobil Platformlar için Oyun Çıkarıyor: Aboneler Ücretsiz Kullanacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Netflix nihayet ilk video oyunu girişiminin neler içereceğini resmi olarak paylaştı: Şirket ilk olarak başlangıçta mobil platformlara odaklanacak ve daha önce bildirildiği gibi aboneler bunları ekstra ücret ödemeden oynayabilecek. Geçtiğimiz hafta Netflix’in eski Electronic Arts (EA) ve Facebook yöneticisi Mike Verdu’yu oyun geliştirme başkan yardımcısı olarak işe aldığı ve şirketin kazançlı video oyunu işletmelerine genişlemesini denetlemek için yeni bir yönetici arayışına son verdiği haberleri ortaya çıkmıştı.

Yatırımcılara odaklı paylaştığı açık bir mektupta Netflix, oyun sektörüne dair planları hakkında daha fazla bilgi verdi. Böylelikle Netflix, orijinal yapımlarına mobil oyunlar geliştirecek ve kullanıma sunduğu bu oyunları Netflix aboneleri ücretsiz olarak oynayabilecek. Şirket daha çok yapımların ele alındığı oyunlara odaklanacak.

Netflix, konu hakkında demeç verdi:

2019 06 12 image 25 j
Netflix, Mobil Platformlar için Oyun Çıkarıyor: Aboneler Ücretsiz Kullanacak! 2

“Filmlerimiz ve Televizyon dizilerimiz konusunda her zamanki gibi heyecanlıyız ve mevcut tüm içerik kategorilerimizde uzun bir artan yatırım ve büyüme podyumu bekliyoruz, ancak orijinal programlamaya geçişimizin neredeyse on yılı olduğu için, Üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmenin zamanı geldi”

Hala yayın işinde en iyi şirket olsa da Netflix, Disney Plus, WarnerMedia, Amazon Prime ve daha fazlasından artan rekabetle karşı karşıya. Video oyunlarını çeşitlendirmek, devrimi başlatan hizmet için akıllıca bir hareket gibi görünüyor.

Netflix’ten ne tür oyunlar görmeyi bekleyebileceğimiz belli değil. VG247, veri madencilerinin yakın zamanda Netflix uygulamasında bir DualSense denetleyicisi ve Ghost of Tsushima’nın PlayStation ile ilgili görüntülerini keşfettiğini bildiriyor ve bu da Sony’nin gelecekte bir noktada Netflix’in oyun planlarında rol alabileceğini işaret ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler