Cuma, Nisan 19, 2024

Nike, ‘CryptoKicks’ Adlı ‘Blockchain’ Tabanlı Spor Ayakkabı Patentini Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Değişik bir sektöre giren Nike, Onları “CryptoKickies” olarak adlandırıyor

Amerika Birleşik Devletleri Patent Ofisi, bugün “CrpytoKicks” olarak adlandırılan blok zinciri ile uyum sağlayan spor ayakkabıları için Nike, ilk spor markası oldu. Patent, kriptografik olarak güvenli dijital varlıkları fiziksel bir ürüne, bu durumda bir spor ayakkabısına bağlamak için blockchain’in kullanılabileceği bir sistemi özetlemektedir.

Screenshot 2019 12 10 at 13.55.36

Görünüşe göre Nike‘ platformu aynı zamanda blok zinciri tabanlı sistemi kullanarak spor ayakkabıların sahipliğini takip edecek ve gerçekliğini doğrulayacak.

Bir çift “CryptoKicks” satın aldığınızda, o ayakkabının benzersiz tanımlayıcısına bağlı bir dijital varlık da alacaksınız. Patentte, “Bir tüketici gerçek bir çift ayakkabı satın aldığında, bir şovun dijital temsili oluşturulabilir, tüketiciyle bağlantılı olabilir ve dijital ayakkabı ve şifreleme belirteci topluca bir ‘CryptoKick’i temsil eden bir şifreleme belirteci atayabilir.” ifadesi yer alıyor.

Screenshot 2019 12 10 at 13.52.37

Spor ayakkabılar bir başkasına satıldığında, mülkiyet hem gerçek ayakkabı hem de ilgili dijital varlıkların ticareti ile devredilebilir. Bu dijital varlıklar, kripto para birimi cüzdan türü uygulaması olan “Digital Locker” adı verilen uygulamada depolanabilir.

Fakat dahası var. Görünüşe göre Nike’daki bir kişi CryptoKitties’i kullanıyor gibi görünüyor; “CryptoKicks” sahipleri, “dijital ayakkabıyı başka bir dijital ayakkabıyla birleştirebilir veya üretebilir ve ortaya yeni ayakkabılar koyabilirler”

Orijinal patent başvurusu Nisan ayında geri gönderildi, bu nedenle bu ayrıntıların bazıları bazılarına sürpriz gelmeyecek. Ancak şimdi Amerika Birleşik Devleti Patent Ofisi tarafından verilen patent ile, belki de gelecekte CryptoKicks’i lansman yapılmamış olmasına rağmen vahşi bir noktada görmeyi bekleyebiliriz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler