Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Nintendo Yeni Bir Konsol Mu Çıkaracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ünlü oyun ve konsol şirketi olan Nintendo için önemli bir iddia geldi. İddialara göre Nintendo, yeni bir oyun konsolu çıkarmaya hazırlanıyor.

Nintendo’nun en son çıkardığı konsol Nintendo Switch OLED olmuştu. Nintendo, bu konsolda Switch konsoluna yenilikler eklemiş ve piyasaya sürmüştü. Bu konsol 8 Ekim 2021’de kullanıcılarla buluşmuştu. Nintendo Switch ise ilk defa 3 Mart 2017’de piyasaya çıkmıştı. Konsol ilk çıktığı zamanlarda büyük ilgi görmüştü.

Konsolla aynı zamanda çıkan The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild’ı oyuncular çok beğenmiş ve çıktığı yıl olan 2017’de yılın oyunu olmuştu. Bugünlerde ise Nintendo’nun, yeni bir konsol üzerinde çalıştığı iddiaları ortaya arttı. Her ne kadar Nintendo, Mayıs ayında 31 Mart 2024’e kadar yeni konsol çıkarmayacağını söylese de iddialar çok güçlü gözüküyor.

Nintendo 2024’te Yeni Bir Konsol Mu Çıkaracak ?

Söylentilere göre Nintendo’nun bu konsolu 2024 yılının ikinci yarısında kullanıcıyla buluşacak. Hatta bu konsolun geliştirme kitlerinin ortak stüdyolara ulaştığı da söyleniyor. Konsol hakkında bildiğimiz şeyler ise konsol taşınabilir modda da kullanılabilecek. Bunun dışında konsolun maliyeti çok yüksek olmasın diye OLED yerine LCD ekran ile piyasaya çıkacak. Cihazda fiziksel oyunlar için bir kartuş yuvası olacak. Geriye uyumluluk konusunda ise eski Switch oyunlarını oynatamayacak.

nintendo 2

Nintendo’nun yeni çıkaracağı konsol hakkında bunları biliyoruz. Nintendo Switch kullanıcıları da yeni çıkan oyunların konsolda düşük FPS ve kasmalar ile çalıştığını söylüyor. Yeni konsol yeni donanım ile geleceğinden dolayı bu problem de ortadan kalkacak gibi gözüküyor.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler