Perşembe, Nisan 18, 2024

Nokia 3, 5 ve 6 Modellerine Android Pie Güncellemesi Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kuruluşu 1865 yılına dayanan ve günümüzde merkezi Finlandiya’da yer alan Nokia şirketinin giriş ve orta segment modelleri olan Nokia 3, 5 ve 6 modellerine, Android‘in en son sürümü olan Pie güncellemesi gelecek. Net tarih şuanda belli olmamakla birlikte; HDM Global‘in bu modeller için güncellemeyi onaylaması, kullanıcıları sevindirmeye yetti.

Şirket Cömert Davranıyor

Android sisteminin; en yakın rakibi olan iOS işletim sistemine göre en büyük eksisi, tabii ki geç gelen veya hiç gelmeyen sistem güncellemeleri.

Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu için oldukça önemli olan bu güncelleme faktörü, Android severlerin büyük bir bölümünü üzüyor.

Zira üreticiler genellikle yeni bir modeli piyasaya sürdüklerinde, eski amiral gemisi modellerini bile unutuyorlar.

Bu noktada Nokia ve HDM Global‘den gelen bir haber ise, Nokia 3, 5 ve 6 modellerini kullanan tüketicileri sevindireceğe benziyor.

Nokia 3 5 ve 6 Modellerine Android Pie Güncellemesi Gelecek İÇERİKK min

Bir süre önce Nokia 6.1, 6.1 Plus, 8 ve 8 Sirocco modelleri için Android 9.0 Pie güncellemesini dağıtan ekip; yeni yapılan açıklamayla  birlikte Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 modellerine de Android Pie güncellemesi verileceğini doğruladı.

Şuan için kesin bir yayınlanma tarihi verilmiş değil. Fakat yapılan bu açıklamalar sonucunda, kısa bir süre içerisinde bu modellere de Android Pie güncellemesinin verileceği tahmin ediliyor.

Açıkçası piyasada eskisi kadar rağbet görmeyen Nokia için bu tür kullanıcı dostu hareketler, şirketin itibarını yükseltecek önemli atılımlar olarak nitelendirilebilir.

Çünkü hemen her kullanıcı; yüzlerce, binlerce liralar döktüğü akıllı cep telefonlarının güncel kalabilmesini temenni ediyor. Nokia şirketinin bu güncelleme şevki de, çok büyük bir ihtimalle kullanıcı kitlesini etkileyecektir.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler