Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Nokia C02 Tanıtıldı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon dünyasında tutunmaya çalışan Nokia, çok sık olmasa da belli aralıklarla yeni akıllı telefon modellerini duyuruyor. Markanın yeni tanıttığı modellerden birisi de Nokia C02 akıllı telefonu oldu.

Giriş seviyesi bir telefon olarak gelen yeni seri, muhtemelen fiyat avantajı ile pazardaki yerini almaya çalışacak. Özelliklere baktığımız zaman da çok standart bir akıllı telefon sunulduğunu görüyoruz. Hemen teknik özelliklere geçelim de modeli yakından inceleyelim.

Nokia C02 Özellikleri Neler?

Söz konusu modelde çerçeveleriyle dikkat çeken 5,45 inçlik bir ekran karşımıza çıkıyor. LCD panelden yana tercihin yapıldığı ekranda 18:9 en boy oranı var. Üst kısımdaki çerçeve alanı, ekranın biraz daha dar durmasına neden oluyor diyebiliriz.

İşin en ilginç yanı telefonun ekran çözünürlüğünün durumu. Panel küçük ama ekran çözünürlüğü de bir hayli düşük tutulmuş durumda. Modelde FWVGA+ yani 854 X 480 piksel ekran çözünürlüğü sunuluyor.

Nokia C02

Popüler akıllı telefonlarla karşılaştırdığımız zaman çözünürlük gerçek anlamda çok düşük kalıyor. Bunun dışında Nokia C02 içerisinde adı açıklanmayan bir işlemci kullanılıyor. İşlemcinin 1.4 GHz hızında olduğunu ve 4 çekirdekli bir model olduğunu biliyoruz ama bilgilerimiz bunlarla sınırlı kalıyor.

Nokia C02

3000 mAh değerinde pili standart olarak gelen model, kamera kısmında ise 5 MP tek arka kamera ve 2 MP tek bir ön kameraya sahip.

Nokia C02

Giriş seviyesi modelde işletim sistemi olarak ise Android 12 GO Edition sürüm yer alıyor. Bu sürümle beraber Nokia C02 iki sene güvenlik yamalarını da alacak eklemiş olalım. Giriş seviyesinde olan bu model için fiyat açıklanmadı ama beklenti 70-80 dolar arasında bir fiyatın olması. Telefonun resmi sitesinin linkini de hemen şuraya ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler