Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Nokia Resmen Son Buluyor! Bir Devrin Kapanışı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nokia, cep telefonlarının popüler olduğu yıllarda kraldı. Piyasanın en iyi cep telefonlarını üreten marka, akıllı telefon geçişini geciktirdi ve sonrasında da bir türlü dikiş tutturamadı. Sonrasında şirket batma sürecine girdi ve HMD Global tarafından satın alındı.

Eskisi kadar önem verilmiyor olsa da akıllı telefon pazarında yeni Nokia modellerini de görmeye devam ediyorduk. İşte bu durumun da değiştiğini göreceğiz. Zira HMD Global tarafından yapılan son açıklamaya göre bundan sonra Nokia adında akıllı telefonlar gelmeyecek.

HMD Global Adında Telefonlar Geliyor

Yani sizin anlayacağınız Nokia dönemi artık tamamen kapanıyor. Marka elinde bulunan Nokia akıllı telefonlarının stokları son bulana kadar satışlara devam edeceğini açıkladı.

Hatta popüler modeller için ek indirim fırsatları sunulduğu duyuruldu ve stokların bu şekilde azaltılmaya çalışıldığı söylendi. Stoklar tamamen son bulduktan sonra artık yeni modelleri de HMD Global adı altında göreceğiz.

Evet Nokia dönemi bitti ama bundan sonraki süreçte HMD Global’in yeni atılımlarını görebiliriz. Marka akıllı telefon tarafına biraz daha ağırlık verip, daha geniş bir pazarda satılacak daha iddialı modelleri sunabilir.

Özellikle amiral gemisi akıllı telefon yarışında Nokia adıyla geri planda kalınmıştı. Belki de bundan sonraki süreçte fiyat performans dengesinin yakalandığı amiral gemisi seriler ile iddialı bir dönüş görürüz. Bekleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler