Cuma, Nisan 26, 2024

Nokia’nın yeni telefonları belli oldu! İşte kendileri…

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz 3310 haberinde bahsettiğimiz gibi Nokia, MWC2017 fuarında yeni telefonlarını duyurdu. Bunlardan birisi yeni nesil Nokia 3310 olsa da, Nokia‘nın yeni çıkmış 3 tane farklı telefon modeli de bulunmakta. Nokia’nın yeni telefon modelleri, karşınızda Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6!

 

Yeni Nokia telefonlar neler sunuyor ?


Açıkçası Nokia’nın tekrardan küllerinden canlanacağını sizlerle sürekli paylaşıyorduk. Ancak bu kadar hızlı ve farklı modeller ile geleceğini biz de beklemiyorduk. Bugün ise yeni Nokia modelleri kullanıcılar ile buluştu. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan yeni Nokia akıllı telefonlara yakından bir göz atalım.

yeni nokialar yazi 1
Yeni “nur topu gibi” telefonlarımız oldu! Yaşasın 🙂 Hele ki teknoloji devi Nokia tarafından yapılmış olması beni ayrıca sevindirdi ve meraklandırdı. Bu yeni telefonlarımızda tabii ki de Windows Mobile… demek isterdim ancak bu sefer Android bulunuyor. Nokia X’teki hataları yapmadıklarını umarım. Yeni telefonları benim gözümde müthiş ama yine de sizlere sunalım. Sizler beğenecek misiniz, görelim.;

yeni nokialar yazi 4
İlk telefonumuz Nokia 3. Nokia 3, adından da anlaşılacağı üzere serinin en küçük üyesi. Bütün cihazların ortak özelliği hepsinde 4G olması ancak tercihlere göre farklı segmentlerde telefonlar da üretmişler.

Işık saçan telefonlarımızın en küçük üyesi 5″(inç) boyutunda, Corning Gorilla Glass 4 destekli bir ekrana sahip. Polikarbon bir gövdeye ve sıkıştırılmış aliminyum bir çerçeveye sahip olan Nokia 3, bana şahsen biraz Xperia cihazları hatırlatıyor.

En az 1 yıl olmak üzere (?) güncelleme desteği bulunan telefon, kendi içinde Android Nougat’ı barındırmakta. Ön ve arkasında 8 MP kamerası, NFC desteği ve sade ama bir o kadar da hoş iç tasarımı ile bence yılın orta-segment telefonu olmaya aday. İşlemci hızı, ram alanı vb. bilgiler maalesef bilinmiyor.

Beyaz, siyah, lacivert ve bronz-beyaz olmak üzere 4 renk seçeneği olan Nokia 3, Yeni 3310 gibi tek ve çift sim desteğine de sahip olacak. Çift simli modelinin iki sim kart girişi de 4G desteği sunuyor mu, onu bilmiyoruz. Google servisleriyle donatılmış olan Nokia 3, içinde hiç bir malware (gereksiz uygulama) barındırmıyor. Ayrıca 16 GB dahili hafızası bulunan telefonun, 128 GB’a kadar da hafıza kartı desteği bulunuyor.

Yurtdışında €139 gibi bir meblağ ile yılın 2. çeyreğinde çıkacak olan telefonun, ülkemizde aşağı yukarı 699₺ civarlarında bir meblağ ile satışa çıkacağını düşünüyoruz. (daha pahalı yaparlarsa yuh yani, oyro olmuş 3.81)

Teknik Özellikler

Arka ve Ön Kamera : 8 MP
İşlemci : Bilinmiyor
Ram : Bilinmiyor
Ekran : 5″ Gorilla Glass 4
İ.S : Android
Sürüm : Nougat
Hafıza : 16 GB
Hafıza Kartı Desteği : 128 GB
Ekstralar : 4G, NFC, çift-sim destekli modeli bulunuyor.
Fiyat : €139 (699₺)

yeni nokialar yazi 3
Geldik Nokia 5 telefonumuza. Bu telefonun da Nokia 3′ten geri kalır yanı yok (e üst modeli, olmasın zaten). Bu cihaz orta-üst segment arasında gidip geliyor arkadaşlar. Ama özelliklerine bakınca bana biraz üst segment gibi geliyor.

Çerçevesini biraz iPhone 6’dan aldığını düşündüğüm telefon, özellikleri ve fiyatına göre (sonunda yazacağım) gayet güzel bir fiyat/performans ürünü. Neredeyse pürüzsüz camı ve arka kapağı, 5.2″ Corning Gorilla Glass 4 ekranı ve parmak izi desteğiyle biraz “lüks” duruyor desem yeridir.

Ön kamerası 8, arka kamerası çift-tonlu led flaş ile desteklenmiş 13 MP çözünürlüğünde güzel ve net bir kamera ile desteklenmiş. Geceleri güzel fotoğraflar çektiği söyleniyor. Üzücü taraflarından biri ise Qualcomm Snapdragon 430 işlemcisi olması sanırım. Ama Nokia’nın cihazında iyi çalışacağını umarım.

Tıpkı Nokia 3‘teki gibi 16 GB dahili hafızası ve 128 GB’a kadar hafıza kartı desteği bulunan telefonun geri kalan özellikleri Nokia 3’tekiler ile aynı.

Lacivert, beyaz, siyah ve bronz renkleri ile satışa çıkacak telefonun fiyatı €189. Diğeri biraz makuldü ama bu biraz pahalı gibi. Türkiye’de ise 900₺-1000₺’ye satılacağını tahmin ediyoruz. Ama cidden, bu kur ile acayip pahalıya gelecekmiş gibi geliyor.

Teknik Özellikler

Arka Kamera : 13 MP
Ön Kamera : 8 MP
İşlemci : Snapdragon 430
İşlemci Hızı : Bilinmiyor
Ram : Bilinmiyor
Ekran : 5.2″ Gorilla Glass 4
İ.S : Android
Sürüm : Nougat
Hafıza : 16 GB
Hafıza Kartı Desteği : 128 GB
Ekstralar : 4G, NFC, parmak izi sensörü, çift-sim destekli modeli bulunuyor.
Fiyat : €189 (900-1000₺)

yeni nokialar yazi 2
Geldik son telefonumuza, Nokia 6. Nokia 6′nın ilk iki telefona göre düzeni bozarak, Nokia 7 olmaması baştan biraz farklı olacağını hissettiriyor. Detaylar konusunda titiz davranan Nokia, bu telefonda da farkını ortaya koyuyor.

Bu telefon HTC One M cihazlarını andırıyor gibi biraz fakat Nokia’ya sözüm yok. Sıkıştırılmış aliminyum kasa olacağını tahmin ettiğimiz Nokia 6′da diğerlerinden farklı olarak Arte Siyahı olarak adlandırılmış, sınırlı üretim olan Nokia 6‘ları bulunmakta.

Ses teknolojisi olarak Nokia 6‘ya Dolby Atmos’u yerleştiren Nokia, açık havada yüksek ses, derin bas ve temiz müzik deneyimi sunacağını iddia ediyor. Yine ön kamerası 8 MP olan telefonun, 16 MP bir arka kamerası bulunmakta. Gerçekçi renkler sunacağını iddia eden Nokia‘nın ben şahsen kamerasına güveniyorum. PureLife teknolojili 5 MP kamerasıyla bile harika fotoğraflar çektiğim, ama kaybettiğim N73’ümü hala hatırlarım.

Aralarındaki en güçlü diyebileceğimiz Nokia 6‘nın da diğer telefonlar gibi Android Nougat ile geldiğini belirtelim. Ayrıca Nokia 5‘teki gibi parmak izi sensörü ile de daha güvenli bir telefon sunuyor.Yine Qualcomm Snapdragon 430 kullanan telefonun iyi bir batarya performansı ve mükemmel grafik performansı sunduğu iddia ediliyor.

3 GB RAM bulunan Nokia 6’da (bir tek bunda belirtmişler 😐 ) 32 GB dahili hafıza ve yine 128 GB hafıza kartı desteği bulunuyor. Ayrıca sınırlı üretim Arte Black Nokia 6‘ların ise 64 GB dahili hafızası ve 4 GB RAM’i bulunuyor.

Sınırlı üretim Arte Black Nokia 6‘nın ne kadar fiyatı olduğu belirtilmese de, diğer Nokia 6‘ların fiyatı €229 olarak belirtilmiş. Türkiye’ye aşağı yukarı 1199-1299₺ gibi bir meblağ ile geleceğini tahmin ediyoruz.

Teknik Özellikler

Arka Kamera : 16 MP
Ön Kamera : 8 MP
İşlemci : Snapdragon 430
İşlemci Hızı : Bilinmiyor
Ram : 3 GB
Ekran : 5.5″ Gorilla Glass 4
İ.S : Android
Sürüm : Nougat
Hafıza : 32 GB
Hafıza Kartı Desteği : 128 GB
Ekstralar : 4G, NFC, parmak izi sensörü, çift-sim destekli modeli bulunuyor.
Fiyat : €229 (1200-1300₺)

Arte Black Nokia 6 – Sınırlı Üretim Ekstraları

Hafıza : 32 GB’tan 64 GB’a çıkarılmış.
Ram : 3 GB’tan 4 GB’a çıkarılmış.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler