Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Yeni Nokia 3310 tüm teknik özellikleri ve yenilikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bay ve bayan teknoloji tutkunları, Karşınızda yeni nesil Nokia 3310 (2017) ! Gözümüzün nuru, bir zamanların efsanesi Nokia 3310, yenilenmiş versiyonuyla görücüye sunuldu. Yeni Nokia 3310, geçtiğimiz saatlerde MWC 2017 fuarında tanıtıldı ve karşınıza yenilenmiş görüntüsü ve özellikleriyle yeni bir 3310 anlayışı sundu.

Microsoft’un satın almasından sonra uzun süre boyunca kendi telefonlarını çıkartamayan Nokia, bu uzun sürenin ardından Mobile World Congress – Mobil Dünya Kongresi 2017’de yeni telefonlarını tanıttı. Bu telefonlardan bizim en çok ilgimizi çeken yenilenmiş 3310 oldu. Geçtiğimiz aylarda Nokia, Twitter hesabından ufaktan sinyallerini vermeye başlamıştı ve bugün, yeni telefonunu görücüye sundu.

yeni 3310 yazı 4
Zamanında 130 milyona yakın satış yapmış olan Nokia 3310‘un yeni versiyonu, biraz daha minimalist ve renkli tasarlanmış. Gerçi bu “renkli” olayının dışından çok içini merak ettirmesi de cabası. Ekran olarak monokrom – siyah beyaz ekrandan renkli ekrana geçilmiş, eski 3310’u alıp baştan yaratmışlar. Nokia Asha serisinden telefonlar ile Nokia 3310‘un kırması gibi gözükse de Nokia 3310, 90’lar nostaljisini yeniden gözlerinizin önüne getirecek yeni bir telefon olmuş.

yeni 3310 yazi 2
Yeni 3310’dan üzücü haberler verecek olursak, artık polifonik memoli çalamıyoruz. Bunun tek eksisi olduğunu düşünüyorum, güncelleme desteği falan olursa Nokia beyciğim, sizden rica, şu polifonik zil sesi özelliğini de getirin. İyi haberlerden birisi de eski zamanlarda olduğu gibi arka ve ön kapakları değişebiliyor, ve tasarımında yapılan değişiklikler sayesinde de her hafta kolonyalı mendille silikon tuşların kirlerini silmek zorunda kalmıyoruz.

Yeni eklenen özelliklerden birisi de (internet ve teknoloji ancak gelişmiş gibi) internete girilebilmesi ve flaşlı 2 MP kamerası ile fotoğraf ve video çekilebilmesi olmuş. Şaka maka 17 yıl olmuş, bu kadar büyük değişimleri hologrofonlarımız dahi olsa büyük bir gelişim gibi gelirmiş gibi geliyor.

yeni 3310 yazi 3
Teknik özelliklerinden bahsedecek olursak, yeni 3310’un 2.4″(inç) QVGA ekranı, 16 MB hafızası, 32 GB’a kadar hafıza kartı desteği ve Opera Mini internet tarayıcısı ile 3G internet desteği bulunuyor. Cihazın içerisinde ayrıca efsane Snake oyunu bulunuyor ama Classic Snake değil maalesef. Geliştirilmiş, renkli ve 3 boyutlu yeni Snake. Ayrıca 30 güne kadar bekleme süresi (ki 3310, bir zahmet olsun) ve 22 saat konuşma süresi bulunuyor. Test etmedik ama 30 saat kadar da snake oynanabildiği söyleniyor.

yeni 3310 yazi 5
Siyahımsı, sarı, kırmızı ve beyaz renkleri bulunan yeni Nokia 3310, minimalist tasarımıyla da göz alıyor. Ve bu yeni 3310’da 3.5 mm jak girişi de bulunuyor, yani eskisinde yapamadığımız kulaklıkla müzik dinleme olayını bunda yapabiliyoruz. Ayrıca kendi içinde radyosu da bulunmakta.

Tek ve çift sim kart destekli iki versiyonu sunulacak olan yeni 3310, yurtdışında 52 dolar gibi bir meblağ ile satılacak. Ülkemizde vergisi, doları, şusu busu ile aşağı yukarı 250-300 TL‘na satılırmış gibi geliyor. Olsun. Fiyatına rağmen almak istiyorum, hele ki müthiş(!) bir Android telefonum olmasına rağmen 😀

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler