Salı, Nisan 16, 2024

Nvidia, Birkaç Ekran Kartı için Sürücü Desteğini Kesmeye Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia, ekran kartlarına verdiği sürücü desteğiyle örnek gösterilecek markalardan bir tanesi. Uzun süre sürücü desteği verilmesi her zaman avantaj. Fakat bu demek değil ki marka ömür boyu her modele sürücü desteği vermeye devam etsin.

Zaten teknik olarak çok mümkün olmayan bir durum. Yeni sürücülerde sunulan özelliklerin bazıları eski serileri destelemeyebiliyor. İşte bazen bu yönde alınan kararlarla da karşı karşıya kalıyoruz.

Son olarak birkaç ekran kartı modeli için yakın zamanda sürücü desteğinin sona ereceği ortaya çıktı.

Nvidia, hangi ekran kartlarına sürücü desteğini kesiyor?

Bilgilere göre sürücü desteğinden mahrum kalacak olan ekran kartları Kepler mimarisine sahip olan serilerden olacak.

Başta GeForce 800M modelleri, sonra Geforce GTX 600 serisi ve birkaç GTX 700 modellerinde sürücü desteği sona erecek.

Fakat bu sürücü desteği kesme olayının hemen yaşanacak bir olay olmayacağını da söyleyelim. Önümüzde R470 sürücüsü var. Bir kere saydığımız serilerin R470 güncellemesini alması bekleniyor.

Nvidia

Sonra gelecek güncellemeler için bu modellerde sona gelinmiş olacak. R470 sürümde kalınacak. Yanlış bir anlaşılmaya neden olmayalım. Sürücü desteğinin durması Kepler öldü bitti demek değil.

Zaten  Nvidia, bir süre daha R470 üzerinden desteğe devam edecek. Yeni sürücü almayacak ekran kartları; sistem sorunlarına ilişkin güncellemeler, işletim sistemine göre güncellemeler ve hata düzenleme güncellemeleri almaya devam edecek. 3 sene LTSB denen, yani uzun vade desteği olarak bildiğimiz bu destek devam ediyor olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler