Salı, Nisan 16, 2024

11.nesil Intel İşlemciler için Harika İkili MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, uzun süredir beklenen çıkışı yakalayacak yeni seri işlemcilerini piyasaya sürdü. 11.nesil Intel Core işlemciler, daha şimdiden sistem toplayanların da ilk tercihi arasına girmiş bulunmakta. Tamam 11.nesil Intel işlemciler geldi ama bu yeni bir gereksinim de doğurdu. Eğer siz de 11.nesil Intel işlemcilere geçmek istiyorsanız sağlam bir anakart ve güçlü bir soğutucuya ihtiyacınız olacak. MSI bu noktada devreye giriyor. MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 ikilisi sayesinde, 11.nesil Intel işlemcilerden güç alan harika bir sistem kurabilirsiniz.

Dilerseniz güç gereksinimini sonuna kadar karşılayan MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI serisi anakarta ve maksimum soğutma performansı ile dikkat çeken MPG CORELIQUID K360 soğutucuya yakından bakalım. Bu kombinasyon bize nasıl bir artı sağlayacak?

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 Kombinasyonu

Tüm detaylara inmek adına bu kombinasyonun başrol oyuncularını ayrı ayrı ele anlatacağım. Tabii ki önce MSI’ın güçlü anakartından işe başlayacağız. Sonra soğutucumuza geçeceğiz.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI Özellikleri ve Artıları

Yeni serinin hem göze hitap ettiğini hem de bir hayli donanımlı olduğunu belirterek, tasarımdan söz ederek başlamak istiyorum.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Tasarım

İç kasa tasarımına önem veren ve şık bir görüntü isteyenler için anakart tasarımı oldukça önemli. Sonuçta en büyük parçalardan birinden ve bir yandan da iç tasarımın temelini oluşturacak olan bir parçadan söz ediyoruz.

Aynı zamanda yerleşimlere de ayrı bir önem verilmiş olması lazım. MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI tasarım konusunda iddialı.

Özellikle RGB ışıklandırma sistemi için güzel artıları var. Üst kısımda MSI’ın ünlü ejderhası alt kısımda ise soğutucu termal kapak üzerinde RGB ışıklandırma yer alıyor ve bu ışıklandırma sistemini MSI uygulaması üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Mystic Light RGB LED sistemi sayesinde ışıklandırmada önceden belirlenmiş olan 29 ayrı efekti de kullanmanız mümkün. Işıklandırmayı falan bir kenara bırakacak olursak, yenilenmiş anakart termal tasarım açısından da çok başarılı.

Isınmayı engelleyecek ve sürekli yüksek performans alınmasını sağlayacak bir yapıdan söz etmekteyiz. Biraz daha detaylı olarak yapıyı görmek lazım.

M2 Shield Frozr: M2 SSD’ler için ısınma sorununu çözmek adına ek termal kapaklar ve padler kullanılmış. Bu sayede ısınmaya bağlı olarak takılmaların önüne geçebilecek bir yapı sunulmuş.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Geliştirilmiş Chipset Soğutucu: Alt kısımda daha geniş bir alana sahip olan chipset soğutucu var ve bununla birleştirilen M2 soğutucuları da bir hayli iyi bir soğutma performansı elde edilmesini sağlamış.

Choke Termal Pad:  Ekstra termal padlere yer verilmiş ve soğutma performansı bir tık daha artırılmış.

Mosfet Termal Pad: Mosfetlerin üzerinde de 7W/mk bir termal pad kullanılmış. Bu kısımda dizilimi görmeniz açısından bir de görsel ekliyoruz.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Heat-Pipe: Termal padlerin üzerinde yer alan ince bir ısı borusu var ve bir nevi tamamlayıcı olarak kullanılmış.

Daha Geniş MOS Heatsink: Tüm bu termal sistemin en üstünde, yonga seti üst kısmında kullanılan heatsink değiştirilmiş ve daha geniş bir parçaya yer verilmiş. Bu da daha iyi bir ısı dağılımı ve daha iyi bir soğutma performansı sağlamış. Ayrıca RGB ışıklandırmanın artısını da unutmayalım.

Sistem Soğutma Artısı: Sistem soğutma bileşenleri için de stratejik bir düzen kurulmuş. Soğutma sistemleri için pin başlık konumları tamamen stratejik konumlarda seçilmiş ki bu da çok düzenli bir sistem kurmanıza yardımcı olacaktır.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Tam Fan Kontrolü: MSI anakartlarında, tüm soğutma sistemini kontrol etmenize izin veren tam fan kontrol yazılımı var. Maden soğutma sistemi konusunda bilgi verdik bu konuda da bilgi verelim. Tam fan kontrol ile basitleştirilmiş grafik arayüzlerini kullanarak tüm fan ayarlamalarını yapabilirsiniz.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Hata Bildirim LED Ekranı: Minik bir hata LED ekranı var ve hata kodlarını gösteriyor. Kart üzerinde bir sorun olduğunda, ne sıkıntı var anlayabiliyorsunuz. Zira anakartın yanında gelen kitapçıkta hangi kod hangi sorunu işaret eder gözükmekte.

Tasarım bölümü içerisinde yer vermemiz gereken bir başka kısım ise koruma kısmı olacak. Madde madde açıkladığımız zaman bunu daha iyi anlayacaksınız eminim. Hemen koruma konusunda nasıl ayrıcalıklar var ona geçelim.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 25

2 OZ Kalınlıkta Bakırlı PCB: MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI, hız aşırtmayı seven kullanıcıları da düşünmüş. Bunun için gelişmiş bir PCB tasarımına yer vermiş. Isı dağılımının en güvenli şekilde yapılması ve kararlı bir performans sunulması adına iletkenlik arttırılmış bir yapı kullanılmış.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 26 e1621705562202

6 PCB Katmanı: Güvenliği yüksek, uzun ömürlü ve daha kararlı 6 katmanlı PCB, daha yüksek bant genişliği sayesinde daha hızlı aktarım sağlıyor ve dediğimiz gibi çok daha güvenli.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Çelik PCIe: Özellikle ağır ekran kartı kullanacaklar için çok güzel bir artı. 4 kata kadar kadar daha sağlam olan çelik PCIe, anakart üzerinde ekstra lehim noktaları ile sabitlenmiş bir yapıda. Hem elektromanyetik parazitleri önleyen kısım hem de ekran kartlarını bükülmeye karşı koruyor.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

Çift ESD Koruma Artısı: Kesinlikle bir anakartta olması gereken özelliklerden. Çift ESD sayesinde statik dalgalanmalara karşı anakart korunuyor.

Aşırı Gerilim Koruması: CPU ve diğer bütün bileşenleri kısa devreye karşı korumakta.

Tasarım kısmını, soğutma için artıları ve koruma konusunda artıları ele aldık. Artık yavaş yavaş daha teknik özelliklerin içerisine doğru ilerleyelim.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI artıları ve dikkat çeken özellikleri

Performans odaklı ürünlerden biri olan ve 11.nesil Intel işlemcilerin gücünü sonuna kadar açığa çıkaran MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI, oyuncuların gözdesi olacak bir ürün. Gelin bakalım nasıl özellikleri var.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI

16 Duet Rail Güç Sistemi: Yeni tasarımla 75A akıllı güç aşamalı 16 + 1 + 1 Duet rail kullanılıyor ve böylece sürekli yüksek performans alınabiliyor. Eski seriye Z490 modeline göre burada önemli bir yenilik yapıldığının da altını çizmiş olalım.

2×8 Güç Konektörü: Eski modellerde yer alan tek güç konektörü yerine MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI modelinde çift güç konektörü yer alıyor. Bu da en son nesil hız aşırtmalı işlemcilere bile gerekli gücün sağlanabileceğini gösteriyor. Yine iyi bir artı.

CoreBoost Sistemi: MSI anakartlarında kullanılan güzel bir artı teknoloji daha. Bu sistem sayesinde işlemciye çok hızlı ve kayıpsız akım iletiliyor. Özellikle hız aşırtma yapacak olan kullanıcılar için eşsiz bir artı sağlıyor diyebiliriz.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 30

DDR4 Boost: En iyi performansı elde etmek için tamamen izole edilmiş DDR bölümü, sürekli yüksek bellek performansı sunulmasını sağlıyor. Toplamda 4 slot bulunurken maksimum olarak 128 GB bellek kapasitesine çıkılabiliyor.

Maksimum olarak desteklenen bellek hızı ise 5333 MHz olarak açıklanmış. Ayrıca en iyi bellek hızı ve kararlılığını kolayca ayarlamak için XMP profil ayarı özelliği de destekleniyor.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 3

Lightning Gen4: Anakartta 64 GB/sn’ye ulaşan bant genişliği teknolojisi yer almakta. Seri üzerinde 2 adet PCI-E 4.0 X16 bulunuyor.

Çelik zırh tasarımlı bu slotların PCI-E 4.0 versiyonundan yararlanmak için 11.nesil Intel işlemcilere ihtiyacınız var. Fakat geriye uyumluluk sistemi de çalışıyor. Yani daha eski işlemcilerde de slotlar kullanılıyor.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 9

Sadece PCI-E 4.0 desteği olmuyor. Bunun dışında 11.nesil Intel i5 ve üzeri işlemcileri destekleyen bir de Lightning Gen 4 M.2 slotu yer almakta. Kart üzerinde 1 tane PCI Express 3.0 x16 slot, 2 adet PCI Express X1 slot ve 6 adet SATAIII slotta yer alıyor.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 8

M2 slotların sayısı ise 3 adet ve bu slotların hepsinde termal pad soğutucu var. Soğutma konusunda zaten söz etmiştik. Takılmaların önüne geçilmesini sağlayan bir soğutma artısı sunulmuş diyebiliriz.

Artı Nokta: Intel Optane bellek sistemi de desteklenmekte. Bunun için video ekleyeceğim.

Audio Boost 5: MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI, dışa bağımlılığı azaltan bir anakart. İyi bir ses deneyimi isteyenler için harici ses kartı kadar başarılı Audio Boost 5 teknolojisi sunuluyor.

ALC 4080 ses işlemcisi sayesinde yüksek kaliteli ses performansı alıyorsunuz. Anakartta tamamen izole, amplifikatör ve ses kapasitörleri ile maksimum ses deneyimini elde edebiliyorsunuz. Tabii ki en iyi ses kalitesi için iyi bir ses cihazına da ihtiyacınız olduğunu ekleyelim.

Not: Audio Boost sayesinde, ses aygıtlarını takarken ya da çıkarırken bir anda yaşanan yüksek ses patlamalarının önüne geçiliyor.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 15

2.5G LAN: Gelelim bağlantılara. MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI kablosuz bağlantısı ile öne çıktığı gibi LAN bağlantısıyla da öne çıkmakta. Bunun için 2.5 Gbps LAN desteği sunuluyor. Birinci sınıf bir veri aktarımı sağlanmakta. Yüksek bant genişliği ve çok düşük gecikme süreleri avantajı var.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 10

Wi-Fi 6E: Zaten Intel yeni işlemcilerinde bu teknolojiyi destekleyeceğini duyurmuştu. Ana kartımızda da bu sistem olmasın mı? Unutulmamış ve eklenmiş. 6 GHz spektrum ve iki yönlü MU-MIMO ile BSS renk teknolojileri destekleniyor.

Bu sayede internete sorunsuz bağlanmakla kalmıyor 2400 Mbps’ye kadar varan hızlara ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca unutmadan Bluetooth 5.2 desteğine de yer verilmiş olduğunu ekleyelim.

Not: Donanımın artısını tam olarak kullanmak ve optimize etmek adına MSI LAN Manager menüsü de sunulmakta. Buradan ayarlar yapılabiliyor.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 11

Lightning USB 3.2 GEN 2×2 20G: MSI anakart hızlı olma konusunda iddialı. USB bağlantılarında da hız öne çıkarılmış. Anakart USB Type C sayesinde 20 Gb/sn’ye kadar USB hızına çıkabiliyor. Diğer USB bağlantılarını da teknik özet kısmında vereceğiz.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI 14

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI Teknik Detaylar

  • Maksimum CPU Desteği: i9
  • DIMM Slots Sayısı: 4
  • Maksimum RAM: 128 GB
  • RAM Hızı Maksimum değer: 5333 MHz
  • Wifi – Bluetooth: Intel Wi-Fi 6E AX210 serisi
  • HDMI: 1 adet var
  • Displayport: 1 adet var
  • USB 3.2: 5 adet
  • USB 2.0: 4 adet
  • USB Type C: 1 adet
  • Ses Kartı(Dahili): Realtek ALC4080

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 kombinasyonunun en değerli parçası anakartı artık öğrendik. Ne kadar başarılı bir teknolojiyle karşılaştığımızı gördüğümüze göre geçelim soğutucumuza.

Merak etmeyin 11.nesil Intel işlemci ile kombinasyon konusunda da bilgilere geleceğiz. Önce ürünleri tanıyalım. 🙂

MSI MPG CORELIQUID K360 Tasarımı ve Özellikleri

11.nesil Intel işlemciler yüksek güce sahip olan işlemciler oldukları için, iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç duyuyorlar. Sürekli yüksek performans alınması açısından soğutma sistemi burada çok önemli.

Ayrıca anakartımızı da gördünüz. Güçlü bir anakart ve yeni VRM güç iletim tasarımı ile geliyor. Tamam, bir soğutma sistemi düzenlemesi var ama mutlaka 11.nesil Intel işlemciler için ek soğutucuya ihtiyacınız olacak. MSI MPG CORELIQUID K360 bu ihtiyacı karşılayan en iyi ürünlerden birisi. Hemen bakalım ne var ne yok.

MSI MPG CORELIQUID K360

MSI MPG CORELIQUID K360 Tasarımı

Ne demiştik, özellikler kadar tasarım da bizim için önemli. Bu kadar şık ve düzenli dizilimli bir anakarta yer verdikten sonra, aynı şık ve ihtişamlı görüntüyü, kullanacağımız soğutucudan da isteriz.

MSI MPG CORELIQUID K360 tam öyle bir ürün. Fan kısmında yan yana dizilmiş olan 3 fan var ve hemen hepsi RGB ışıklandırma ile donatılmış. Diğer detaylara geçelim.

MSI MPG CORELIQUID K360

2.4 inç Ekran: Asıl dikkat çeken bölü su bloğu üzerinde yer alan 2.4 inçlik ekran. Bu ekran üzerinde özelleştirilebilir grafikli görüntüler sunulabiliyor. Ayrıca donanım bilgileri konusunda da detay gösterilebiliyor.

Dilerseniz sistem saatini, donanım durumunu ya da fotoğrafları bu ekran üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz. MSI center ile ayarları yapmanız gayet kolay.

MSI MPG CORELIQUID K360

Dayanıklı Tüpler: Malzeme kalitesine ise çok önem verilmiş. Özellikle radyatöre giden tüp kısmında, ek güçlendirmeler yapılmış. Dış kısmı tamamen güçlendirilmiş olan hortum, 3 katmanlı ağ plastikten yapılmış ve buharlaşmaya karşı da tam koruma sunulmuş.

ARGB Işıklandırma: MSI center üzerinden özelleştirilmiş olan RGB ışıklandırmanızı kolayca ayarlayabiliyorsunuz.

MSI MPG CORELIQUID K360 Teknik Özellikler

Tasarımı geçtiğimize göre artık teknik özelliklerden de konuşmanın vakti geldi. Sonuçta nasıl bir soğutma performansı alacağımız önemli. Bunun için MSI her şeyi düşünmüş diyerek başlayayım. Sadece donanım değil yazılım kısmında da çok iş var.

MSI MPG CORELIQUID K360

Su Bloğu: 7.nesil Asetek pombanın dışında bu kısma bir de fan yerleştirilmiş durumda. Burada yer alan fanın odak noktası güç bileşenlerinde soğutmaya yardımcı olmak. Etkili mi derseniz etkili. Zaten bir görsel koyacağım.

MSI MPG CORELIQUID K360

Isıyı nasıl değiştirdiğini daha iyi anlayacaksınız. Sistemde yer alan fan ise 60 mm Torx FAN 3.0. Radyatörde yer alan fan bir nesil önde.

MSI MPG CORELIQUID K360 7

Radyatör ve TorX Fan 4.0: Alüminyum malzemeden üretilen radyatörde 3 adet fan bulunuyor. Maksimum soğutma performansı adına TorX 4.0 fanları seçilmiş. Bu fanda özel bir kanat yapısı dikkat çekiyor.

Normalde tek bir dış halka tasarımında yani boyutlarında olan kanatlar, iki ayrık fan kanadı şeklinde kullanılmış. Şekilden bunu daha iyi anlayacaksınız.

MSI MPG CORELIQUID K360

Bu sayede çok hızlı bir şekilde ısı dağılımı sağlanırken aynı zamanda radyatöre konsantre hava akışı da başarılı biçimde sağlanmakta. Etkili mi? Sonuçlara göre etkili.

Aktif ve Bağımsız Fan Kontrol Sistemi: Hani dedim ya MSI MPG CORELIQUID K360 yazılım artısını da bulunduruyor diye, tam olarak öyle. MSI yazılımı sadece fanların ışıklandırmasını kontrol etmiyor.

Bunun yanında fanların bağımsız bir şekilde nasıl çalışacağını da ayarlayabiliyorsunuz. Pompa fanından radyatör fanına kadar özelleştirmeleri yapabilirsiniz.

Burada bir de özel mod sunulmuş. GI adı verilen bu mod, bir nevi otomatik sistem olarak geçebilir. GI moduna geçerseniz, işlemci sıcaklığı algılanıyor ve ona göre ne seviyede güç verilmesi gerekiyorsa, fanlardan kaçı çalıştırılmalıysa çalıştırılıyor. Hem verimlilik hem de optimum ısı sağlanıyor.

MSI MPG CORELIQUID K360

MSI MPG CORELIQUID K360 Teknik Detay

  • Radyatörde: 3 Fan ve Fan boyutları: 120 mm X 120 mm X 25 mm, Fan Hızı: 0 ile 2500 RPM
  • Fan Gürültüsü: 39.9 dBA
  • Fan Hava Basıncı: 4.28 mmH20
  • Radyatör Malzemesi: Alüminyum
  • Radyatör Boyutu: 394 mm X 120 mm X 27 mm
  • Blok Boyutu: 94.66 mm X 83.36 mm X 94 mm
  • Pompa Gürültüsü: 20 dBA

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 kombinasyonundaki ürünleri detaylarıyla tanımış olduk. Şimdi bizim aradığımız sorunun cevabına geri döneceğim. 11.nesil Intel işlemcilerde bu sistem bize isteneni verecek mi?

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 İkilisi 11.nesil Intel işlemcili Sistemler için Yeterli mi? Soğutma Nasıl?

MSI, bu sistem ile ilgili soruları gidermek adına bir test yapmaya karar vermiş. İkili kombinasyon, 11.nesil Intel işlemcilerinin içerisinde en iddialı modellerden biri olan  Intel Core i7-11700K CPU ile teste alınmış.

Test, sorunun cevabı için önemli çünkü Intel Core i7-11700K CPU modeli, hız aşırtma ile 5.0GHz seviyesine kadar çıkıyor.

Hem oyuncuların ihtiyacını karşılayacak bir performans hem de iş odaklı kullanımlar için ideal bir performans. Testlere bakıldığı zaman, zaten anakartın sorunsuz bir şekilde tam performans verdiği ve işlemciye rahat bir ortam sağladığını anlıyoruz. Geriye kalan ise soğutma performansı nasıl sorusu oluyor.

Bu konuda da testler AIDA64 ve Cinebench gibi uluslararası yazılımlarla yapılmış.

Soğutma Performansı Test Sonuçları

Cinebench R20 ile yapılan testlerde CPU 4.6 GHz seviyesinde çalışır konumdayken, sıvı soğutucunun fan modları değişse bile sıcaklık 75-77 santigrat derece arasında korunmuş. CPU’nun bu hızda en yüksek sıcaklığa çıktığı mod Silent mod olarak kayıt edilirken, Gaming modunda ise GPU sıcaklığı en düşük seviyede tutulmuş.

Buradaki amacımız sadece CPU’nun sıcaklığı değil. MSI K360 soğutucuyu anlattığımız bölümde, pompa içerisinde de bir fan kullanıldığından söz etmiştik. Kullanılan tüm sistemin VRM ve M2 üzerindeki sıcaklığı azaltması gerekiyor. Zaten amaç bu. MSI bu konuda da testlerini yapmış ve istenen soğutma performansının alındığını tespit etmiş.

Yeni bir kanıt elde etmek için de AIDA 64 ile testler yapılmış. Testlerde sonuçlar gerçekten ilgi çekici.

MSI MPG CORELIQUID K360

VRM Sıcaklığı

  • VRM sıcaklığı fanın çalışması durumunda: 57°C
  • VRM sıcaklığı fan kapalı olması durumunda: 74°C
  • Aradaki fark: %23’lük bir sıcaklık farkı.

MSI MPG CORELIQUID K360

M.2 SSD Sıcaklığı

  • Fan Aktif olduğunda M.2 SSD sıcaklığı: 63°C
  • Fan kapalı olduğunda M.2 SSD sıcaklığı: 80°C
  • Aradaki Fark: %21 oranında bir sıcaklık farkı söz konusu.

Soğutma Performansı Sonucu

MPG CORELIQUID K360 , su bloğu içerisinde yer alan yardımcı TorX Fan 3.0 ile kesinlikle istenen soğutma performansını veriyor. VRM ve M.2 SSD üzerindeki ısı yükü de büyük ölçüde düşürülüyor.

Bu sayede de CPU performansı ve depolama birimi performansları, uzun süre kararlı bir şekilde yüksek seviyede tutulabiliyor. Programlara ve grafiklere bakarsak, soğutma performansı zaten kanıtlanmış.

MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 Kombinasyonu Genel Sonuç

Bu kısma başlarken sorduğumuz bir soru vardı. Anakart ve soğutucu 11.nesil Intel Core serisi için yeterli mi? Bize istediğimiz performansı verecek mi? Soğutma sonuçlarını gördünüz. Programların nasıl veriler verdiğini de paylaştık.

Rahatlıkla diyebiliriz ki evet MSI MPG Z590 GAMING CARBON WIFI ve MPG CORELIQUID K360 kombinasyonu 11.nesil Intel işlemciler için gayet yeterli ve aynı seviyedeki rakiplerine göre daha uygun fiyatlı. Sistem toplayanların gönül rahatlığı ile tercih edebileceği bir kombinasyon.

Zaten hız aşırtma için de kullanılabilir. Burada sadece hız aşırtma yaparken, sıcaklıkları düzenli kontrol etmeli ve ona göre ilerlemeniz lazım. MSI’ın sonuçları ise gayet başarılı.

Hem anakart hem de soğutucu için merak ettiğiniz başka bir şey varsa, yorumlarınızı bekleriz. Şimdilik anlatacaklarımız bu kadar. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Asus Z170 Pro gaming kullanıyordum, bir hafta önce MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wifi kullanmaya başladım, ancak bir haftadır çözemediğim bir sorunum var. Artık “realtek audio yöneticisi” kayboldu, denetim masasındada yok, yeni anakartıma yabancı olduğumdan audio dicable olabir diye aradım ama onuda bulamadım. nasıl bulabilirim yardımcı olurmusunuz?
    Mail adresim: [email protected]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler