Perşembe, Nisan 25, 2024

NVIDIA GA102 GPU Fotoğrafları Sızdı – Alan Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta Chiphell önemli bir sızıntıya ev sahipliği yaptı. Tanıtıldı tanıtılacak diyebileceğimiz Nvidia RTX 30 serisinde yer alma ihtimali bir hayli yüksek olan GPU birimi, GA102 GPU bazı fotoğraflar ve teknik bilgiler ile sızdı.

GPU görseli üzerinde bir ölçeklendirme de yapılmış durumda ki bu bize kaplanacak alan için bir fikir veriyor. Tanıtılmadan net bilgiyi kimse veremez elbette ama ölçeklendirmeye göre GPU, 628-627 mm² alan kaplamış olacak. Çok küçük değil gibi duruyor dip not düşelim. 🙂

GA102 GPU hangi kart içerisinde yer alacak?

7 nm üretim sürecinden çıkan ve üst seviyelerde gezinen GPU biriminin, RTX 3090 kart içerisinde yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor ve hatta kesin desek yeridir.

RTX 3080 modelinde de farklı şekillerle bulunması olası olan GPU, özellikle oyun canavarlarını memnun edecek bir yapıya sahip olacak. 5248 CUDA çekirdeği bulundurması bile performans konusunda beklentileri arttırmış oldu. Artık gerisi tanıtıma kaldı. NVIDIA, GA102 GPU biriminden de uzun uzadıya bahsedecektir diye düşünüyorum.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler