Cumartesi, Nisan 20, 2024

NVIDIA GeForce GTX 20/11 Serisi Yeni Gelişmeler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ortalama 2 aydır NVIDIA‘nın yeni ekran kartları hakkındaki tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Ancak kara göründü onu bilin. Zira Computex 2018 fuarında iGame tarafından tanıtılan “Next Generation” adı altında yeni ekran kartı serilerinde kullanılacak olan soğutma çözümleri tanıtıldı. Peki yeni GTX 20 veya GTX 11 serisindeki gelişmeler neler?

Çift Fanlı Bir GTX 2080 Olabilir mi?

Şuanda yeni ekran kartı serileri için en büyük furya bu. Çok yakında piyasada satışa çıkması beklenen GTX 2080 ekran kartı için çift fanlı bir model olacağı yönünde gelişmeler var. BenchLife tarafından paylaşılan bilgilere göre, NVIDIA Founders Edition modelini GTX 2000 serisinde çift fanlı olarak değiştirecek. (Sizce mümkün mü? Gelin bir bakalım)

Ancak içerik GTX 2080 PCB’si ile ilgili olmasına rağmen, hangi model olduğu konusunda bilgi verilmedi. Açıkçası bu kulağa biraz çılgınca geliyor. Muhtemel olarak doğru da değil. Fakat yine de son söylentileri sizlerle paylaşmak istedim.

NVIDIA GeForce GTX 2080 GTX 1180 002

Büyük olasılık ile Blower tipi bir tasarım ve NVIDIA‘nın açık kaynaklı hava soğutma çözümü yine kendi benliğini koruyacak. Bir diğer değişle, referans tasarım üzerinde çok fazla yenilik ve değişiklik olmayacak.

NVIDIA Yıllardır Çift Fan Kullanmıyor

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum. NVIDIA çok uzun zamandır çift fanlı soğutucular tercih etmiyor. Benim hatırladığım son çift fanlı tasarımı 7900GX2 modeliydi. Sonrasında tek fanlı tasarıma geçerek ekran kartlarını bu şekilde piyasaya sürdüler. O yüzden yeni 2000 serisi için çift fan olayı rafa kalkmalı diye düşünüyorum.

GALAX Açıklama Yaptı: Eylül Ayında Yeni Seri – Yeni Performans Atılımı

Aslında ekran kartı üreticileri şuanda hazırlar. Elinde bulunan ekran kartı stoklarının tükenmesi ile birlikte Eylül ayında yeni modelleri görmeye başlayabiliriz. Son bilgi ise Galax firmasından geldi. ChinaJoy Galax temsilcisi GeForce serisi ile ilgili bir kaç soruya cevap verdi.

Bu açıklamalar ile birlikte Galax, yeni serilerin Eylül ayında kullanıma sunulacağını doğruladı. GeForce 20, performansta bir atılım sunarken, NVIDIA Ray teknolojisini destekleyerek çözümler üretecek. Ayrıca HOF ve Gamer serilerindeki kartlarında yeni 2000 serisi ekran kartları arasında olacağı da doğrulandı.

nvidia yeni ekran karti tasarim

Oyuncuları Neler Bekliyor?

Teknik özellikler ile kafa şişirmeye gerek yok. Zaten defalarca teknik detayları sizlerle paylaşarak dile getirdim. Ancak yeni nesil NVIDIA grafik kartlarının piyasaya sürülmesi ile birlikte, performans tarafında kesinlikle büyük artışlar olacak.

GTX 1170/2070 (ismi henüz resmi olarak netleşmedi) ekran kartı şuanda GTX 1080 Ti modelinden daha performanslı olarak geleceği belirtilirken, GTX 1180 Ti/2080 Ti modelini siz düşünün. Bu oyuncular için gerçekten güzel bir gelişme!

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler