Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Nvidia GeForce Now’a eklenilen ve çıkarılan oyunlar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ubisoft; Geforce Now‘a destek vermeye başladı, fakat diğerler firmalar desteklerini kesiyor.

GeForce Now nedir?

GeForce Now, Microsoft’un Project xCloud ve Google Stadia da dahil olmak üzere, internet bağlantısından yararlanarak bilgisayarınızın kaldırmadığı oyunları oynamanızı sağlayacak bir projedir.

Şuana kadar kaldırılan oyunlar

GeForce Now’ın 4 Şubat’taki lansmanından bu yana gösterdiği oyunu akış hizmetine rağmen, Nvidia, haziran ayında tam lansmandan önce kütüphanesini geliştirme çabalarını ikiye katlıyor. Yeni bir gönderide, Nvidia, Ubisoft, Epic, Bungie ve Bandai Namco’dan desteği onaylarken, bazı oyunların ücretli hizmet başlayana kadar kaldırılacağını söyledi.
Başından beri GeForce Now birçok yayıncıyla sorun yaşadı. Activision, tüm oyunlarını lansmandan sadece bir hafta sonra hizmetten çıkardı ve Bethesda kısa bir süre sonra oyunlarının “çoğunu” kaldırdı. 2K da oyunlarını kaldırırken, The Long Dark geliştiricinin izni olmadan eklendikten sonra kaldırıldı.

2K da serverdan oyunlarını kaldırmak isteyince, “Ücretli bir hizmete yaklaştıkça, bazı yayıncılar deneme süresi bitmeden oyunları kaldırmayı tercih edebilirler,” diye açıkladı Nvidia’nın genel müdürü Phil Eisler. “Sonuçta, aldığınız oyun GeForce Now’da yayınlanıyor mu diye kontrol etmeleri gerekiyor. Bazıları ise, GeForce Now’ın değerini anladıkça oyunları geri getirecek.”

nvidia geforce now kullanici sayisi belli oldu 1

Eklenilen Oyunlar

Haziran’da sunulacak ücretli sürümü yaklaştıkça Nvidia, hizmetten daha fazla oyun beklediğini, ancak bu tarihten önce daha fazla oyun eklemeyi planlıyor gibi görünüyor. Tüm Assassin’s Creed ve Far Cry oyunları artık GeForce Now’da, Tom Clancy’nin Rainbow Six Siege, For Honor ve Watch Dogs gibi diğer Ubisoft oyunlarına katılıyor. Ubisoft daha önce hizmet için desteğini onaylamıştı.Yeni oyunlar Mayıs ayı sonuna kadar gruplar halinde eklenecek, Nvidia bunların Haziran’daki ücretli çıkış tarihine yaklaştıkça daha büyük olacağını söylüyor. Oyunlar eklendikçe GeForce forumlarındaki güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. Bazı yeni oyunlar eklenirken, bazılarıysa ücretli sürüm gelmeden kaldırılacak.

24 Nisan‘da GeForce Now, Warner Bros.Interactive Entertainment, Xbox Game Studios, Codemasters ve Klei Entertainment’daki tüm oyunları kaldıracak. Bunlar arasında Batman Arkham serisi, tüm Lego oyunları, F1 yarış serisi ve Don’t Starve sayılabilir. Nvidia blog yazısı, “Gelecekte geri döneceklerini umuyoruz.” diye ekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler