Cumartesi, Nisan 20, 2024

NVIDIA GeForce RTX 20 SUPER İsimli Yeni Seri Ekran Kartları Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çok yakında piyasaya sürülecek olan yeni GeForce RTX 20 Super ekran kartları hakkında önemli bilgiler elimize ulaşmaya devam ediyor. Bu sene duyurduğu GeForce RTX serisinden sonra açık konuşalım bu modelleri kimse beklemiyordu. Şimdi çeşitli forumlarda ve platformlarda neden Super serisine ihtiyaç duyduğu tartışılıyor.

21 Haziran’da Duyurulması Bekleniyor

İlk olarak Wccftech tarafından paylaşılan ve 21 Haziran tarihinde duyurulacağı konusunda bilgiler veren platformun yanı sıra, tarihin henüz net olduğunu doğrulayamıyoruz. Ancak yüksek ihtimalle bu tarihler aralığında son kullanıcıların karşısına çıkacak.

Fakat şurası kesin; NVIDIA GeForce RTX 20 Super ekran kartı serisi Temmuz ayının ortasına kadar satışta olmayacak. Henüz yeni seri hakkında AIB’ler ile konuşulmaya devam edilirken, yeni bir Turing hazırlığının yapılması zaman alacak.

Tüm SUPER adı verilen RTX 2080 SUPER, RTX 2070 SUPER ve RTX 2060 SUPER modellerin teknik detayları da netleşti. Aşağıdaki tablodan yüzde yüz kesin olmamak ile birlikte net detayları sizlerle paylaşabiliyoruz. Mevcut özel tasarımlarda farklı değişiklikler beklemiyoruz.

nvidia rtx 2080 super ekran karti

Tasarım Değişecek mi?

Aşağıdaki ekran kartı örneği RTX 2080 SUPER modeline ait. Fakat fotoğraf onaylı değil. Bu demek oluyor ki, tasarımın değişmesi beklenmiyor ama ufak tefek dokunuşlar olabilir. NVIDIA RTX serisini yeni çıkartmışken, peşine GTX 1660 Ti modelleri gelmişti. Şimdi ise SUPER modelleri piyasaya girmeye hazırlanıyor.

Neler olacağı konusunda emin olun bizim de sizler kadar meraklarımız var. Bunu zaman gösterecek..

GeForce RTX 20 Super Ozellikler

Teknik Özellikler Nasıl?

SUPER serisi ile piyasaya katılacak olan tüm GPU çeşitlerini doğruladık. Edindiğimiz resmi bilgilere göre GeForce RTX 2080 SUPER ekran kartı modeli Turing 104-450 GPU’ya sahip olurken, 8 GB GDDR6 bellek ile geleceği aşikâr. Bu da SKU’nun RTX yığınının gerisinde kalan pek çok modelden daha hızlı olacağı (16 Gbps vs 14 Gbps) anlamına geliyor. Bu noktada CUDA çekirdeklerinin etkin olacağına hiçbir şüphe yok. (yani 3072 CUDA çekirdeği kesin)

Bu arada, AMD tarafından duyurusu yapılan Radeon RX 5700 XT sunumunda kullanılan RTX 2070 ekran kartı, ek 256 CUDA çekirdeği ile daha hızlı bir hale gelecek. Bu kart TU104-410 GPU’su tarafından desteklenecektir. Yani aslında “AMD’nin ekran kartı kanadında yaptığı önemli gelişmeler, NVIDIA cephesinde yeni modellerin çıkmasına neden oldu diyebilir miyiz?” bunu zaman gösterecek.

RTX 2060 SUPER modeline göz attığımızda ise 256 bit bellek veri yolu ile TU106-410 GPU içeren bir sürüm olarak karşımıza çıkacak. Bu RTX 2060’ın SUPER olmayan versiyonundan 2 GB daha fazla olduğu, yani 8 GB GDDR6 belleği olacağı anlamına geliyor.

nvidia geforce rtx 20 super serisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler