Çarşamba, Nisan 24, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3050 için Yeni İddialar Var

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3050 modeli, bir süredir gündemde. Çıkış yapıp yapmayacağı hala resmiyet kazanmamış olsa da yeni iddialardan sonra kartın çıkışının yakın olduğunu düşünmeye başladık.

Ampere mimarisinde gelen modeller içerisinde biraz daha uygun fiyata satılacağını düşündüğümüz ekran kartı, daha ucuz olmasına karşın yine iddialı bir seri olacak. Özellikleri gördüğünüz zaman bunu siz de daha iyi anlayacaksınız.

NVIDIA GeForce RTX 3050 için son iddialar neler?

Yeni seride GA107-300 grafik biriminin olacağı söyleniyor. Yeni grafik birimi dışında 2304 CUDA çekirdeğine yer verildiğini de göreceğiz. Diğer modellere göre çekirdek sayısı bir hayli düşük orası kesin.

NVIDIA GeForce RTX 3050

6 pinli güç konnektörüne sahip olması ve 4 GB belleğe sahip olması da beklenen modelin hem RT çekirdekleri hem de Tensor çekirdekleri de olacak. Sayısını bilemiyoruz ama iki çekirdeğin de olacağını biliyoruz çünkü kartın hem ışın izleme desteği hem de DLSS desteğini sunacağı söyleniyor.

Temel seviyede bile ışın izleme ile DLSS teknolojisinin sunulmasını sağlayacak olan NVIDIA GeForce RTX 3050 ne zaman duyurulacak ve tam fiyat nasıl olacak bilmiyoruz. Ama bu seri NVIDIA’nin elindeki fiyat kozunu oynamasını sağlayacak olan seri. Haliyle hem fiyat önemli olacak hem de çıkış dönemi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler