Cuma, Temmuz 26, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3060 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3060, çok beklenen ekran kartlarından biriydi. Ne zaman tanıtılacağı duyurulduğu andan itibaren heyecan yaratan yeni orta segmet modeli, sonunda resmi olarak da sunuldu.

Radeon RX 6000 serisi için güzel bir rekabet anlamına gelen yeni ekran kartlarının özelliklerine ve en önemlisi de dikkat çekecek fiyatlarına bakalım.

NVIDIA GeForce RTX 3060 nasıl bir ekran kartı?

Yeni ekran kartının bellek miktarı sızıntıları doğruladı ve kart 12 GB GDDR6 bellekle geldi. 28 CUDA birimi yani 3584 CUDA çekirdeği barındıran kart, yine 3.nesil Tensor çekirdekleri ve 2.nesil RT çekirdekleri barındırıyor. Bu da hem RTX desteğinin hem de DLSS 2.0 desteğinin olduğu anlamına geliyor. Zaten tanıtımda da kartın bu iki teknolojiyi destekleyeceği söylendi.

NVIDIA GeForce RTX 3060

192 bit bellek arayüzü de bulunan NVIDIA GeForce RTX 3060 modelinin TDP değeri ise 170W olarak duyuruldu. Standartları yakalayan bu değerlerin dışında saat hızlarından da söz edelim.

Temel saat hızı 1.32 GHz olarak açıklandı. Artırılmış saat hızı ise 1.78 GHz olarak belirlenmiş. Tabii ki özelleştirilmiş olan serilerde bu hızlar değişebilir, göreceğiz. NVIDIA Reflex desteği gibi artıları da olan kartın fiyatlarına geçelim.

NVIDIA GeForce RTX 3060

Fiyatlar nasıl?

Tüm bu özellikler gösteriyor ki iyi bir orta segment model ile karşı karşıyayız. Satış fiyatına gelince, yurt dışı fiyatı 329 dolar olarak açıklandı. Türkiye fiyatı ise 3200 TL’den başlıyor şeklinde bir açıklama var. Satışların Şubat ayının sonunda başladığını göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler