Perşembe, Mayıs 2, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti modeli, tüm sızıntıların ardından beklenmedik bir şekilde tanıtıldı. Beklenmedik bir şekilde diyoruz çünkü yeni ekran kartının 2 Aralık tarihinde gelmesini bekliyorduk.

Beklenenden bir gün önce tanıtılan kart için Türkiye fiyatları da açıklandı. RTX serisi içerisinde giriş segment modellerden biri olacak kart için özelliklere ve fiyatlara geçelim.

Kaçırmayın: Gigabyte RTX 3060 Ti Serisi Kanlı Canlı Gözüktü

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti fiyatı nasıl? Özellikler neler?

Yeni ekran kartı yine GA104-200 grafik çekirdeğini temel alıyor. Başarılı ekran kartının 256 bit veri yolu ve 448 GB/s bant genişliği de bulunuyor.

Beklendiği gibi 8 GB GDDR6 belleğinin bulunduğu ekran kartının 4864 CUDA çekirdeği bulunuyor. Bunun yanında ikinci nesil 38 adet Ray Tracing çekirdeği ve 3.nesil 152 adet Tensor çekirdeği de yeni ekran kartıyla beraber geliyor.

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

Çift fanlı soğutma sistemine sahip olan ekran kartı, serinin diğer üyelerinden biraz daha küçük olacak. 12 pinli güç bağlantısını da taşıyan yeni ekran kartının saat hızı ise 1410 MHz.

Tabii ki bu taban dediğimiz temel saat hızı. NVIDIA açıklamasına göre maksimum saat hızına çıkılması durumunda hız 1.665 MHz olarak değişiklik gösterecek. Tabii ki özelleştirilmiş olarak gelecek versiyonlarda farkın nasıl olacağını bilemiyoruz.

Performans karşılaştırmalarına geçtiğimiz zaman ise 16.2 TFLOPS değerine kadar çıkan kartın eski serilere göre çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. RTX 2080 Super ve RTX 2080 modellerinde göre daha iyi olduğu söylenen yeni ekran kartı için net karşılaştırma ise RTX 2060 Super serisiyle yapıldı.

NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti

RTX 2060 modeline göre ise NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti, %40 daha hızlı bir kart olacak. Arada neredeyse yarı yarıya performans farkı var.

RTX 3060 Ti Fiyatı Nasıl?

Bu özellikleriyle çok tercih edilecek bir model olacağı söylenen kartın fiyatı ise 4.545 TL olarak duyuruldu. Satışların ise hemen başlayacağını söyleyebiliriz. NVIDIA’nın verdiği tarih 2 Aralık 2020.

Bakalım şimdi sıra performans karşılaştırmalarında. Performans karşılaştırmalarının sonuçlarını merak ediyoruz. Yeni kartın asıl gücünü o zaman anlayacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler