Cuma, Mayıs 17, 2024

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Serisi Kanlı Canlı Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

GeForce RTX 3060 Ti modelinin tanıtımı için çok kısa bir süre kaldı. 2 Aralık itibariyle kart karşımızda olacak. Belki bu model RTX 3090 modelinden bile daha fazla merak ediliyor çünkü daha ulaşılabilir bir model olacak.

Haliyle biz de yeni bir görüntü ya da sızıntı geldiği zaman hemen sizlerle paylaşıyoruz. Yeni ekran kartı için son sızıntılar ise Gigabyte kanadından geldi. Gigabyte için beklenen seri sızmış oldu.

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti için sızdırılan tüm modeller

Doğrudan Gigabyte adıyla 3 modelin sızmış olduğunu görüyoruz. Kutulardan ve kart görsellerinden anladığımız kadarıyla bu modeller satışa da hazır modeller gibi gözüküyor. Muhtemelen tanıtımın ardından bu modeller satışa çıkarılacak. Peki, kartlarda nasıl özelleştirmeler yapılacak?

Kaçırmayın: NVIDIA GeForce RTX 3090 ile 8K Oyun Testleri Yayınlandı

Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC

Eagle OC modeli, en temel versiyon olarak düşünülebilir. Görsellere göre ön yüzde çift fanın bulunduğu görülen kartın, fabrika hız aşırtmalı model olduğu düşünülüyor. 2 yuva kalınlığında olduğu görülen kart, tek 8 pinli güç konektörüne sahip olarak gelecek. Temel saat hızı 1410 MHz olacağı görülen modelde turbo saat hızı ise 1695 MHz seviyesinde olacak.

Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC Pro

Gaming OC Pro varyantı modelde, Eagle modeline göre farklı olarak çift güç konektörü bulunacak. 8 + 6 pin bulunacak kartta biraz daha kalın 3 yuvalı tasarım benimsenecek. E tabii ki bu modelde iki fan görmeyeceğiz. Bu kart üzerinde tam 3 adet fan bulunacak. Fan sayısının fazla olması nedeniyle kartın çok daha uzun olduğunu göreceğiz. Güç konektörlerinin yerleşimi de buna göre ayarlanmış olacak.

Hız aşırtma kısmına geldiğimiz zaman ise NVIDIA referans tasarımının üzerinde bir hızlandırma, boost hızı göreceğiz. 1770 MHz saat hızına çıkış yapılabilecek ki bu da bahsettiğimiz NVIDIA temel hızından 105 MHz değerinde daha yüksek hıza ulaşılabileceğimiz anlamına geliyor.

Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC

Pro olmayan temel Gaming modeli olacak olan ekran kartında yine 3 fanlı uzun bir tasarıma yer verileceğini görüyoruz. Fakat Pro modelinde olduğu gibi çift konektör olmayacak. 8 pinli tek bir güç konektörü olacak. Bir tek model için saat hızları belli olmamış durumda. Saat hızlarının nasıl olacağına emin değiliz.

Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti serisi için sızan bilgiler bunlar. Görsellerden görebileceğiniz gibi iddialı kartlar bizi bekliyor. Bakalım RTX 3060 Ti piyasada beklenen etkiyi verebilecek mi?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler