Çarşamba, Nisan 24, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3090 ile 8K Oyun Testleri Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA GeForce RTX 3090, yeni tepe model ekran kartlarından biri oldu. AMD’nin yeni kartlarına karşı ne kadar başarılı olacak bu çok tartışılacak ama sonuçta RTX 3090 modelinin de güçlü bir ekran kartı olduğu kesin.

Kartın güçlü olduğu herkes tarafından kabul edilse de oyunlarda nasıl performans göstereceği merak konusu. İşte bu merakı dindirmek adına ilk oyun testleri de yayınlanmaya başladı. En son, 8K oyun testleri yapıldı. Peki, sonuçlar nasıl?

NVIDIA GeForce RTX 3090 8K oyun testlerinde ilginç sonuçlar

8K testlerinde en çok dikkat çeken ise iki oyun oldu. Bunlardan bir tanesi Assassin’s Creed Valhalla yapımı. Bir diğeri ise bu senenin en iddialı yapımlarından biri olan Call of Duty Black Ops Cold War.

Yeni ekran kartı iki oyunda da iddialı bir performans ortaya koyuyor ama bir oyunda performans çok daha başarılı. Bunun için iki yapıma ayrı ayrı bakacağız.

Call of Duty Black Ops Cold War

8K çözünürlükte ve Ultra ayarlarda denenen oyun, hemen hemen 60 FPS değerini standart olarak yakalamış gibi gözüküyor. Işın izlemenin açık olduğu da düşünecek olursak bu iyi bir performans. Tabii ki burada DLSS özelliğinin artısı dikkat çekecek seviyede. Grafikler nasıl derseniz, benim görüşüm harika grafikler var. Sadece oyun biraz karanlık geliyor.

Assassin’s Creed Valhalla

Yine 8K ile test edilen oyun, FPS olarak çok daha düşük bir değer sunuyor. Ultra ayarlarda ama Anti Aliasing ayarı düşük bir değerde 30 FPS alınıyor. Yani görüntüler çok iyi ve oyun akıcı ama FPS tam istenen değerde değil. En azından etraf daha aydınlık. 🙂

Oyun performansını siz de görün diye videoları da ekleyeceğiz. Bakalım farklı testleri de görmek lazım. Kart için performansı anlamak 2 oyunla tam anlamıyla mümkün değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler