Salı, Nisan 16, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti için Beklentileri Değiştiren Yeni Sızıntı

Paylaş

silkroad gaminggentr

2021 yılında çıkış yapacağına kesin gözüyle bakılan NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti modeli için iddialar bitmiyor.

Bu zamana kadar paylaşılan bilgileri değerlendirerek bir ekran kartı şablonu oluşturmuştuk. 20 GB GDDR6X bellek, işte GA102.250-A1 çipi, yenilenmiş olan tasarım gibi şekillenmiş olan bazı bilgiler vardı.

Fakat yeni bir sızıntı geldi ve bu bilgilerin değiştirildiği, kartın bilgilerinin revize edildiği ortaya çıktı. Kopite7kimi tarafından ortaya çıkan bilgilere göre yeni teknik özelliklere hazır olmak lazım.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti için son söylentiler

İlk değişiklik yeni ekran kartının bellek miktarında. 20 GB GDDR6X bellek beklerken bu son iddiada belleklerin 12 GB GDDR6X bellek olacağı söyleniyor. Yani bellek miktarının azalma durumu var. Ama neslinde bir değişiklik var mı derseniz GDDR6X tipi değişmemiş.

Buna karşın kartın çekirdek sayısının da artacağı söyleniyor. İlk yayılan bilgilerde genel görüş kartın 9.984 CUDA çekirdeğine sahip olacağı yönündeydi.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

Bu da son iddialarda değişen bir değer oldu. Son iddialara göre kartın CUDA çekirdek sayısı 10.240 olacak. Değişen son bilgi ise tanıtım tarihi. Kartın Mart ayı içerisinde gelebileceği söylenmişti. Şimdi ise üzerinde durulan Nisan ayı. Aslında bu tarih konusuna çok girmemek lazım. Çünkü kısa geçmişe baktığımızda önce ekran kartının Ocak ayında tanıtılacağı iddia edildi.

Hatta bazı belgelerde bile Ocak ayını gösteren ifadeler vardı. Ocak ayında bir kart tanıtımı olmadı. Sonra beklenti Mart ayına sarktı. Şimdi ise Nisan deniyor. Yani tanıtım tarih konusu özellikle NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti modeli için pek güvenilir verilere dayanmıyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler