Çarşamba, Nisan 24, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Mobil Özellikleri Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ampere mimarisinin başarılı kartlarından biri olan NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti serisi için mobil bir versiyon düşünüldüğü biliniyor. Laptop modellerinde göreceğimizi düşündüğümüz bu yeni grafik biriminin özellikleri için de sızıntılar gelmeye başladı.

Zaten Ti serisinden yüksek güç bekleriz ve oyuncuları memnun edeceğini düşünürüz ama sızıntılar değerlendirecek olursak, laptop modelleri için beklentilerin üzerinde grafik birimleri yolda gibi duruyor. Özellikler çekirdek sayısı konusunda fark yaratacak cihazlarla bizlerle olacak.

Kaçırmayın: Intel i9-12900K incelemesi 

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Nasıl Özellikler Sunacak?

Yeni sızıntıya göre laptop modellerinde yer alması beklenen ekran kartı 58 hesaplama birimi içerecek. Bu ne demek? 7424 CUDA çekirdeği demek. Laptop serileri için çok sık görmediğimiz bir çekirdek sayısı. Tamam temel modele göre daha az ama, dediğimiz gibi laptop modelleri için iddialı.

GA103 ismini taşıyan yeni bir GPU birimine de sahip olacağı gözüken NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti laptop grafik biriminin, bellek kısmında ise 16 GB bellek kullanacağı düşünülmekte.

Geekbench üzerinden gözüktüğü belirtilen bu bilgiler için eklememiz gereken detaylar da var. Birincisi ekran kartının içerisinde yer aldığı sistem.

Eğer görsellere bakacak olursak, ekran kartının içerisinde yer aldığı sistemin HP OMEN serisi laptop modellerine ait olduğunu görüyoruz. Test sonuçları da bu cihaz içerisinde alınmış gibi duruyor.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

PC Hocası takipçileri artık şunu biliyor ki her ekran kartı her laptop modeli içerisinde aynı performansı göstermiyor. Burada watt değerlerinin önemi büyük. Bu nedenle laptop incelemelerinde de cihazların adaptörlerinin watt değerlerine dikkat edilmesinden söz ediyoruz.

Mesela RTX 3080 Ti laptop modelinin bu testlerde maksimum frekans değerinin 1395 MHz seviyesinde olduğu gözüküyor. Ama bu OMEN serisi için geçerli bir değer olabilir.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti

Artık bunlar detay konular. Seri ne zaman tanıtılır, o zaman biz de net bilgileri verebiliriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler