Salı, Ekim 22, 2024

NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti Görselleri Ortaya Çıktı

GeForce RTX 4090 Ti modeli için çok erken olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat sızıntılar gösteriyor ki NVIDIA, yeni amiral gemisi için çoktan demir almış. Henüz söylentiler ve sızıntılar üzerinden ilerleyen iddialara göre, çok başarılı bir amiral gemisi ekran kartına hazır olmamız gerekiyor.

Özellikle sızan yeni görseller, amiral gemisi Ti modelinin bir hayli büyük bir ekran kartı olacağını da gösteriyor. Gelin yeni canavar için son görselleri bir değerlendirmeye alalım.

GeForce RTX 4090 Ti, 4 Yuvalı Tasarım ile Gelecek

Görsellere baktığımız zaman yeni Ti modelinin tam 4 slotlu bir tasarım ile geleceğini anlıyoruz. Boyutları değerlendirdiğiniz zaman, tam anlamıyla dev bir kart sunulacak gibi. Artık NVIDIA bu kart hakkında ne düşünüyor bilemiyorum ama sızıntılar doğruysa, dev ekran kartını bir kasanın içerisine yerleştirmek çok kolay olmayacak. 🙂

Önde yer alan portlara baktığımız zaman, kartın 3 adet DisplayPort ve 1 adet HDMI portu sunacağını da anlıyoruz. Portlar konusunda en güçlü RTX 40 ekran kartı için farklı sürprizler de olabilir.

GeForce RTX 4090 Ti

Teknik Özellikler Beklentileri Neler?

Tabii ki her şey tasarım değil. GeForce RTX 4090 Ti modeli için teknik özellikler konusunda da beklentiler yüksek. Daha önce bir kez sızıntısını da gördüğümüz PG137 PCB numarasına sahip olduğu anlaşılan kart, ADA mimarisinin sınırlarını zorlayacak deniyor.

BENZER:  Monster Notebook’un İlk Ekran Kartı Monster Intel Arc A770 Satışa Çıktı

18176 CUDA çekirdek ile beraber bu modelin en yüksek çekirdekli NVIDIA ekran kartı olduğunu göreceğiz. Ayrıca bellek kısmında da sıçrama beklentisi var. 48 GB GDDR6X bellekten söz edilmekte. Bellek miktarının artmasıyla beraber bellek hızının da artacağını belirtelim. Sonunda bu modelde sınır değer olan 24 Gb/sn bellek hızını görmeyi bekliyoruz.

GeForce RTX 4090 Ti

En ilginç taraf ise TDP değeri olacak. Toplam kart gücünün bir hayli yüksek olacağı konuşulmakta. Bu son görsellerle beraber gelen yeni iddialara göre GeForce RTX 4090 Ti ya da farklı isimlendirme ile TITAN, 800W TDP değerine sahip olacak.

GeForce RTX 4090 Ti

Tabii ki tüm bunlar iddialar. NVIDIA, kart için herhangi bir doğrulama yapmadığı gibi ekstra bir duyuru da gerçekleştirmedi. Henüz tanıtım tarihi de yok. Muhtemelen biraz daha yeni ekran kartları için bilgileri bekleyeceğiz.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler