Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Samsung Galaxy Book 3 Ultra İddialı Özelliklerle Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung’un Unpacked 2023 etkinliğinde sadece Galaxy S23 serisi akıllı telefonları görmeyeceğiz. Etkinlik kapsamında yeni bir laptop modelinin de gelmesi bekleniyor. Sıradaki model Samsung Galaxy Book 3 Ultra olarak karşımıza çıkacak.

Daha önce birkaç kez performans testlerinin de sızdığı iddiası gündeme gelen yeni laptop için geçtiğimiz gün önemli bir sızıntı da gerçekleştirildi. Sızıntıya bakacak olursak, üst segment bir cihaz ile karşı karşıya kalacağız.

Samsung Galaxy Book 3 Ultra Yeni Nesil GPU ve CPU Sunacak

Son sızıntıya göre cihazın içerisinde yeni nesil GPU ve CPU birimlerini göreceğiz. Ekran kartı kısmında RTX 4070 gibi iddialı bir ekran kartı karşımıza çıkacak. CES 2023 kapsamında duyurulan yeni ekran kartı, hem oyuncular hem de üretkenlik odaklı kullanıcılar için yüksek performans sunan modellerden biri.

Bunun dışında işlemci kısmında da bir yenileme yapılacak. Yine CES 2023 fuarında duyurulan Intel Core i9-13900H serisi işlemcileri göreceğiz. İşlemci ve GPU birimi için sızdırılan bu bilgiler doğruysa Book 3 Ultra, yeni amiral gemilerinden biri olacak.

Samsung Galaxy Book 3 Ultra

RAM ve ekran özellikleri de bu görüşü  destekleyecek cinsten. Cihazda 16 inçlik bir ekran boyutu olacağı ve ekranın 2.8K (2,880 x 1,800) OLED panel ile geleceği söylenmekte. 32 GB seviyesine varan LPDDR5 RAM kapasitesi ve 1 TB’a varan PCIe 4.0 SSD depolama birimi de sızıntıda yer alan diğer detaylar.

Muhtemelen yüksek bütçeli bir laptop olarak sunulması beklenen modelin tüm perdelerinin kalkacağı gün ise 1 Şubat olacak. Unpacked 2023 sonrasında bahsedilen özellikler ne kadar gerçek göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler