Cuma, Nisan 26, 2024

Nvidia Grafik İşlemcilerini Samsung’a Verdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya genelinde en önemli grafik kartı üreticilerinden birisi olan Nvidia, Samsung firması ile anlaşarak bundan böyle grafik işlemcilerinin üretimlerini Samsung’a teslim edecek. Şimdiye kadar 16 Nm mimarisi ile gördüğümüz Nvidia grafik işlemcileri şekil değiştirebilir.

Neden Samsung İle Anlaşıldı ?

Açık konuşalım; Samsung bu ara geliştirmiş olduğu teknolojiler ve yüksek mühendislik kalitesi ile çıtayı bir tık yukarıya almış durumda. Nvidia‘da dünya genelinde en iyi grafik kartı üreticisi konumundan kolay kolay ayrılmamak için, yeni teknolojileri yeni grafik kartlarında deneme ihtiyacı duyuyor.

Samsung’un mobil cihazlar için geliştirdiği Exynos 8890 işlemcisi 4.0 GHz hızına ulaştıktan sonra Snapdragon’u geride bırakmıştı. Hal böyle olunca diğer firmalar da Samsung’un bu ileri teknolojilerini yakından takip ediyor. Nvidia ise, yeni grafik işlemcilerini Samsung teknolojsi ile üretme kararı aldı.

nvidia-islemci
TSMC İle Olan Ortaklık Bitebilir

Nvidia bundan önce TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) şirketi ile ortak çalışırken, 16 nanometre mimarisine sahip  grafik işlemcilerini kullanıyordu. Bundan böyle Samsung ile çalışmaya başladıktan sonra, 14 nanometrelik Pascal mimarisine sahip yapılar kullanılarak grafik kartları üretilecek.

Bu yıl sonu bitmeden Samsung ve Nvidia ortaklığından çıkacka ürünleri piyasada görmeye başlayabiliriz. Şuan için Samsung veya Nvidia firmalarından bir açıklama yapılmazken, resmi ağızlardan detayları bekliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. Değerli arkadaşlar, hoca anlatmış ama bende bir özet geçeyim; Ürün tasarımı yine Nvidia ya ait. Firma el değiştirmiyor. Samsung bünyesinde Chip üretim fabrikaları var ve geleceğin chiplerini samsung üretebiliyor. Planlar arasında 10nm 7nm işlemciler var. Üretmek zorlaştığı için artık firmalar tasarımlarını chip firmalarında yaptırıyorlar. Ödev hazırladınız, götürüp internet cafede yazdırdınız. Onun gibi düşünün. Güzel yazıcılar artık Samsung’da.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler