Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA GTX 1170 Ekran Kartı Test Sonuçları Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA Turing tabanlı yeni ekran kartı olan GTX 1170 modelinin 3DMark ve FireStrike test sonuçları sızdırıldı. Şirketin yeni GPU sınıfı son derece can alıcı bir performans ile geldiği görülürken, eski selef modellerine göre arada ciddi farklar var. Hatta test sonuçlarına göre GTX 1170 modeli GTX 1080 Ti’dan daha hızlı!

NVIDIA GTX 1170 Test Sonuçları

Merak etmeyin, sizler kadar bizler de uzun zamandır yeni ekran kartı serisini bekliyoruz. Hatta bu sene Gamescom fuarında yeni modellerin göreceğimizi daha önceden söylemiştik. Şimdi ise NVIDIA GTX 1170 ekran kartının test sonuçları sızdırıldı. Yurt dışında 1080 Ti katili olarak nitelendirilen bu model, yüksek saat hızları ve performanslar vaat ediyor.

GTX 1170 içerisinde 16 GB GDDR6 bellek ile eşleştirilmiş 256 bit arayüz ile geliyor. Pascal ve Volta mimarilerinde görmüş olduğumuz her detaydan daha yüksek saat hızları ile gelen bu model, şuanda segmentinin “en yüksek saat hızına sahip grafik kartı” olarak belirtiliyor.

Kart 3DMark FireStrike testinden 29725 grafik puanı aldığı görülürken, bu sayede GTX 1080 Ti ve RX Vega 64 ekran kartlarını geride bırakmış oldu. Yani kısaca bir hesaplama yapacak olursanız GTX 1170 ekran kartı GTX 1080’den %38, GTX 1080 Ti’dan %32 daha hızlı.

NVIDIA GeForce GTX 1170 Turning Test Sonuclari

Turing Mimarisi Kesin mi?

Hayır kesin değil. Zira bunla alakalı net bir görsel veya test sonucunda yer alan bir detay bulunmuyor. Sızıntı olarak belirtmiş olduğumuz bu test sonuçlarında da Turing mimarisine ait bir iz göremedik.

Ha, şöyle bir detay daha var: Yayınlanan bu test sonuçları yaklaşan NVIDIA ekran kartı modelleri için bir “iddia” da olabilir. Sonuç olarak bu görüntüler denetleme yöntemi ile düzenlenip, farklı rakamlar ile değiştirilebiliyor. Kartlar elimize ulaşmadığı için, net bir şey söylemek mümkün değil.

NVIDIA GeForce GTX 1170 pchocasicomtr

Test Sonuçları Çevrimiçi Değil

3DMark kullanan kişiler bilirler. Test sonuçlarınız hazırlandıktan sonra, bunu online olarak diğer kişilerin sonuçları ile karşılaştırabiliyorsunuz. O yüzden şuanda çevrim içi olarak fotoğraflar ve test sonuçlarını görmek mümkün değil.

NVIDIA GeForce GTX 1170 3DMark Firestrike Test Sonuclari

Aşağıdaki görselde bir detay dikkatinizi çekti mi? Test sonucunun hemen üzerinde “Generic VGA 1x” ibaresini görüyorsunuz. Yeni modeller 3DMark uygulaması üzerinde veri tabanına kaydedilmediği için, bu verilerin doğru olma ihtimali de otomatik olarak yükseliyor.

NVIDIA GeForce GTX 1170 FireStrike Test

Sonuç

Sonuç olarak NVIDIA GTX 1170 ekran kartına ait olduğu iddia edilen bu verilerin kesinliğini şuan için doğrulayamadık. Artık tek bildiğimiz bir gerçek var, yeni NVIDIA ekran kartları bir kaç ay içerisinde piyasadaki yerini hızlı bir şekilde almış olacak. Ve yüksek ihtimal ile serinin adı 1170 – 1180 – 1180 Ti olarak devam edecek.

Önümüzdeki ay başlayacak olan Gamescom fuarında yeni ekran kartlarını yakından takip ederek sizlere aktarmaya devam edeceğiz. O yüzden bizi takip etmeye devam edin 🙂

GTX 1170 vs GTX 1070 Özellikleri

gtx 1170 ozellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler